Plnené mäso so šošovicovým prívarkom

Autor receptu: izabella929

Obľubujem plnené mäská a tiež prívarky všetkých druhov.S jedným takým receptom sa s vami podelím..

4
porcie
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zamiaky očistím a nekrájam, lebo budem podávať celé.Dám variť prebratú umytú šošovicu.Bravčové pliecko pomeliem so strúčikom cesnaku. Do pomletého mäska pridám jedno vajce, rascu, soľ, mleté čierne korenie, kápiu pokrájanú na malé kocky.Na troške oleja upražím pokrájanú cibuľu a keď je zlatistá pridám ju tiež k mletému mäsku.Dám uvariť 4 vajcia.Keď sú uvarené,ošúpem ich a ponapichujem ich na špajdle. Rozprestriem si alobal, ktorý natriem olejom a na alobal uložím mleté dochutené mäsko, z ktorého urobím veľkú placku.Do stredu placky dám varené vajíčka napichnuté na špajdle tak, aby konce trčali
  2. von z alobalu, aby sa po upečení dali vytiahnúť.Alobal spolu aj s mäskom a vajíčkami ztočím do valca,konce uzatvorím a dám na pomastený pekáč do rozohriatej trúby piecť na 200 st. najprv na 30minút.Po tomto čase, vyberiem roládu z trúby, roztvorím alobal a nechám ešte 15 minút zapekať, aby sa pekne upieklo do hneda.Upečené vyberiem z alobalu, vytiahnem špajdle a nechám chladiť, aby sa dalo pekne pokrájať.Dokončím šošovicový prívarok. V smotane rozmiešam 2 lyžice hladkej múky a pridám ju k prívarku.Ešte ho dochutím podľa potreby soľou, mletým korením a cukrom.Pridám pokrájaný zaváraný kôpor a šťavu z jedného citrona.
  3. Na tanier uložím zemiaky, nakrájanú mäskovú roládu a nalejem šošovicový prívarok.