Plnená zapekaná cukina a šampiňóny

sjuz - fotkasjuz, 21. júna 2010
Plnená zapekaná cukina a šampiňóny
Foto: sjuz

Žiadna špecialita, len som už dávno nerobila plnenú cukinu. Plnka sa dá samozrejme obmieňať podľa chuti a fantázie. Dnes som plnila takto.

50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nakrájame si na malé kocky očistené menšie šampiňóny, a pór. Dáme na olej osmahnúť, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a opečieme, kým nie je mäso hnedé. Mäso miešame, aby sa rozdelilo na drobno.

  2. 2

    Medzitým, ako sa nám mäso opeká, si pozdĺžne prerežeme cukiny, vydlabeme vnútro lyžicou. Očistíme si veĺké šampiňóny, nožičky môžeme pokrájať do mäsa. Vydlabeme vnútro malou lyžičkou. Treba opatrne, aby sa nerozlomili.

  3. 3

    Hotové mäso vysypeme do misy, pridáme vajce, posekanú vňaťku, postrúhaný syr. Premiešame.

  4. 4

    Naplníme cukiny a šampiňóny. Posypeme strúhaným syrom. Polejeme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. C, na cca 20 min.

  5. 5

    Podávame so zeleninovou oblohou, ja som ešte navrch dala kyslú smotanu.

Diskusia k receptu

celka
Líbí se mi, že jsou to jakoby dva jídla udělaná při jednom. Aspoň si rodina může vybrat. Často se to tak snažím dělat. Např. včera jsem pekla dvě
kuřecí rolády, každou s trochu jinou náplní a s jiným kořením. Každému jsem dala na talíř plátky z obou rolád a vypadalo to dobře.
Dávám si recept do své kuchařky.
frezia68
Robím podobné,aj plnenú tekvicu a plnky tiž obmieňam-chutné :-))
kittys
mňam, podobné robili aj v relácii " bez servítky" v piatok, ale s baklažánom myslím. Určite to musí byť super, takéto jedlá milujem!!!
calawen
recept ma zaujal, ale nevedela som nájsť v obchode cuketu, vymenila som za baklažán, do plnky (k mäsu) som pridala nakrájané vydlabané vnútro a je to fajne... šampiňony som nerobila...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia