Plnená paprika so zajačím mäsom a pohánkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cibuľku pokrájame nadrobno a osmažíme na oleji do zlatista. Pridáme vykostené a na drobné kocky pokrájané zajačie mäso (môžeme použiť zajačie predné, ktoré je menej kvalitné a húževnaté) a spolu krátko podusíme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a cesnak.
  2. Keď je mäso mäkké, pridáme pohánku, dobre premiešame a necháme 5 minút odstáť. Očistenú papriku naplníme hotovou zmesou a pečieme v rozpálenej rúre tridsať minút pri teplote 160 o C.
  3. NÁŠ TIP: Plnené papriky sú známe a obľúbené jedlo. Do plnky môžete použiť aj mleté bravčové mäso a predvarenú ryžu. S králičím mäsom je však diétnejšia. Klasická plnená paprika sa podáva s rajčinovou omáčkou.