Pizza slimáky
Pizza slimáky (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Sú jednoduché, celkom rýchlo hotové a fantasticky chutné. Výborne sa hodia na desiatu do školy alebo aj do práce.
15 ks porcií |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- V jednej miske si najprv premiešame múku so soľou. Pridáme olej a vo vode rozmiešané droždie. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto ešte pomocou múky krátko vymiesime do bochníka, poprášime vrch múkou a necháme 30 minút kysnúť.
- Kým nám cesto kysne, prichystáme všetko na plnku. Postrúhame syr a mozzarellu na tenko pokrájame. Cibuľu a papriku pokrájame na tenké drobné kúsky a cesnak postrúhame. Takto pokrájanú zeleninu trocha osolíme, premiešame a necháme zatiaľ bokom. Kým nakysne cesto, ona trocha zmäkne :-) Bazalku je najlepšie použiť čerstvú, ale ak nemáte po ruke, aj sušená je dobrá.
- Nakysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika hrúbky cca 5 mm. Následne ho natrieme najprv jogurtom a potom kečupom. Kečup treba dať od oka. Od jogurtu bude cesto lepšie a aj slimáky oveľa chutnejšie :-)
- Na natreté cesto rozdelíme najprv rovnomerne strúhaný syr a mozzarellu. Následne pokrájanú zeleninu, potom tuniaka a nakoniec to posypeme oreganom a bazalkou. Trocha môžeme aj osoliť. Napokon cesto zľahka skrútime do závinu.
- Závin pokrájame na slimáky hrúbky dvoch prstov a ukladáme ich na plech s papierom. Dookola natrieme slimáky vajcom a dáme ihneď piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 200 °C na 20-25 minút. Treba si to pre istotu sledovať, lebo každá rúra pečie trochu inak.
- A tu sú už fajnové, voňavé slimáky! Jemne chrumkavé okraje a vláčna plnka ;-P
Z tejto dávky mi vyšlo 15 ks.
Prajem dobrú chuť !!!
- Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com :-)