Pivový bravčový rezeň

izabella929 - fotkaizabella929, 19. septembra 2014

Veľmi chutná klasika...

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
100 ml
podľa chuti
1 str.
3
4 PL
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Bravčové karé som umyla, osušila, pokrájala na rezne, ktoré som vyklepala...do misy som si dala pivo a osolené rezne som do piva namočila...pripravila som si vajcia, pridala k nim štipku soli , cesnak na drobno pokrájaný a 1 lyžicu piva..múku a strúhanku som dala do misy...bravčovú masť som dala na panvicu rozohriať...keď bola masť horúca,rezeň som zbavila piva a namočila do múky, potom vajca a napokon do strúhanky a hneď do horúcej masti..všetky rezne vopred nikdy neobaľujem , ale robím to tesne pred vložením do masti...takto bude rezeň hebký a obal sa má nadvihnúť a mäsko má byť prepečené...nikdy tieto rezne nevyprážam do červena..sú veľmi chutné...kým sa rezne vyprážali, pripravila som si zemiaky a uvarené som scedila a posypala som ich petržlenovou vňaťkou..dobrú chuť..

Diskusia k receptu

tiginko
na nedeľu nachystané mäso na rezne (dlho veru neboli), takže namiesto mojej klasiky budú Izka tieto tvoje. Všetko na ne mám doma, takže nič mi nebráni. Vďaka za inšpiráciu
svedka
A to prikrytie sluzi na to,ze sa ti spravia krasne bublinky a su nadychane.Veru,do cervena sa az vysmazat nemaju :)
frezia
Pekne ich mas, my ich volame "pufkate" rezne. Take sa podaria, ked sa mäso obaluje tesne pred vlozenim do panvice.
zolik
Dobry napad na nedelny obed. Pekna klasika. Uz je v kk za 5. Mäso mam v mrazaku a pivo v pivnici. Dakujem za pripomenutie.
mesiar50
Krásne rezne si pripravila.Určite sú aj veľmi chutné.
mariamka
no prave som ich urobila :) len som neobalovala v trojobale, ale v cesticku z piva, v ktorom sa marinovali, vajec, mčk a hl. muky, co vam poviem mnamka! :) k tomu varene zemiaky s prazenou hlivou na tymiane a salatovy mix, diky Izabelka za inspiraciu, mam na zajtra vystarano :)
izabella929
Ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)@svedka..pod pokrievkou robím, lángoše, pampúšiky, všetky druhy mäsa v cestíčku aj fašírku...dnes ma naháňal čas, neprikyla som ich a boli krásne bublinkavé/na šťastie/ takže o tomto vyprážaní viem, aj ho v praxi aplikujem...ďakujem...)
tiginko
počas toho, ako som čítala tvoj komentár @mariamka tak som sa chcela opýtať, či máte doma dnes nedeľu, veď rezne evokujú hádam v každom druhom tento deň. Ale že budú na zajtra? No tak vysvetli mi prosím, prečo predčasne vyprážať? Jedine, že by ste niekam cestovali, tak do chlebíka hádam...
mariamka
@tiginko :) uplne pragmaticke, dnes sme boli mimo domu, takze varila som az poobede a rezniky cakali krasne chladene na spracovanie, bolo ich 6, manzel dojeda sekanu zo vcera, chalani si dali po jednom, mne stacila ta vona :) tak sa nadejam ze budu aj na zajtra, ale pre pripad mam v zalohe bryndzaky,, ked vravis, taky vylet by bodol, mame v plane rybacku, dufam, ze to teraz tie ryby teraz necitaju :))
terinka55
Veru pregĺgam, aj keď je tak pokročilý čas :-) Dala by som si. Chválim.
sracz
Pivko je vynikajúca surovina v kuchyni a ja sa nečudujem, že ho úspešne používaš aj Ty, @izabella929 milá vo svojej. Okrem "pyžama" pre rezne, robí (hlavne čierne) doslova zázraky v marinádach a guľášoch! Pre moju "maličkosť" prosím dva, bez zemiakov, ale zato s "double Brussel Sprouts" = ružičkovým kelom! -:)))
kecemis
A ked budes @izabella929 mila posielat tie rezne do Iowy, nemohla by si pribalit zo dva kusky pre mna na sever. Vopred dakujem pekne.
tiginko
Izka výborné boli, ďakujem za recept. Vraj môžu byť aj častejšie :-)
izabella929
@kimlo...pote šil si ma.-)@tiginko ...ob čas sa stáva, že aj v stredu máme nedeľu.-)@mariamka ,,,každý to robí tak, ako mu to doma vyhovuje,,,všakáno.-)@sracz...pre teba mám odložené pochopiteľne aj dva rezníky a také veľké, ako bol tento.-)@kecemis...jasn é, škoda posielať dva, keď cestou môžem poslať aj tebe a veľmi vďačne.-)@tiginko ,,,takže bola krásne chutná nedeľa.-)Všetkým vám ďakujem pekne za milé komentáre...)
medovnicek
keď budem na budúce robiť rezne, tak vyskúšam podľa tvojho receptu
medovnicek
keď budem na budúce robiť rezne, tak vyskúšam podľa tvojho receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia