Hovädzí guláš
Pivovarský guláš s karlovarskou knedľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu nakrájame na kocky. Cesnak nasekáme
najemno. Na rozpálenej masti opražíme
cibuľku, pridáme cesnak. Krátko nato pridáme
hovädzie mäso nakrájané na kocky a pomaly
smažíme.
- Mäso začne púšťať vlastnú šťavu, čo trvá
15 – 20 minút. Pridáme pretlak, červenú papriku,
bobkový list, podľa chuti soľ, rascu a korenie.
Ak mäso začne prihárať, pridáme trochu
horúceho hovädzieho vývaru alebo vody. Premiešame,
krátko smažíme, podlejeme čiernym
pivom a dusíme domäkka asi 2 hodiny.
- Nakoniec pridáme drvený majorán, podľa
potreby dochutíme soľou, korením, prípadne
zahustíme strúhaným zemiakom alebo bielym
chlebom. Podávame s karlovarskou knedľou
a čerstvým strúhaným chrenom.
|