Foto: pn
Určite každa viete spravit pečivo z kysnuteho cesta,ale chcela by som sa s vami podelit o tento recept ktory pochadza z jedneho Chorvatskeho mesta Zobraziť celý popisUrčite každa viete spravit pečivo z kysnuteho cesta,ale chcela by som sa s vami podelit o tento recept ktory pochadza z jedneho Chorvatskeho mesta VARAŽDIN.je to barokove mesto a toto pečivo v originale sa robi len v tom meste,ja mam recept tak by som vam ho chcela napisat.Po chorvatsky sa toto pečivo vola "varaždinski klipiči"
porcií
na 220 °C
Postup
-
1
zo surovin klasickym sposob si spravime kysnute cesto,dobre ho vymiesime aby sa nam nelepilo na ruka a bolo hladke.ked nam cesto pekne vykyslo z neho si spravime 27ks malych loptičiek,ktore nechame zase trochu vykysnut.
-
2
ked su lopticky vykysnute,kazdu loptičku rozvalkame asi na dlžku 20 cm
-
3
cesto začneme zamotavat z dolu na hore
-
4
a trošku ho natahovat do dlžky asi 20 cm.
-
5
ked su všetky loptičky takto zamotane dame ich na plech s papierom na pečenie a nechame ick zase chvilku asi 10min vykysnut.potom ich potrieme vyšlahanym žltkom a posypeme s tym čo mame radi-ja som tento krat nic doma nemala :)
-
6
dame piect na 220st. 10-12min
-
7
ked je pečivo upečene nechame vychladnut a možeme papat.Dobru chut!!
ukladám si tvoj receptík ...
vyskúšam
No a k tomu receptu - chutili mi skôr ako briošky, nabudúce dám menej oleja a cesto viac prisolím...a nebudem sa tak ponáhľať a nechám ich na plechu aspoň 20 minút podkysnúť :-) Inak fakt super!!!
... neviem prečo ale foto @cistinka mi pripomenulo Simpsona ... :)
takto som ešte nerobila.
Ďakujem za recept,určite som ich nepiekla posledný raz:-)
De la In bucataria veselaDe la In bucataria vesela
Fantascké rohličky. Dakujem za recept.
picasaweb.google.com/lh/photo/PMOXHVXwGHcd1_RNvzzco3221W3L12...
dala som fotku na picasa a kopirovala som dva krat obidve linkyčo sú tam. Nejšlo mi. Mám napisat ešte niečo?
dakujem jerice.
@pn to je výsledok tvojho receptíku, palec hore 238 x kliknutí, to je super hodnotenie:-)
Takto sa podarili mne, dufam že sa bude dať každému kliknúť na odkaz :) Plech som mala 40x30 cm a boli to naozaj MAXI rohlíky
Co som si vask prisvojila z tvojich krasnych roztekov je to, ze vzdy som ich robila z trojuholnikov a musela som zakladat konce, aby nehoreli. Tvoj system je lepsi a pouzivam ho teraz stale.
Nebolo treba komentare, lebo vsetko hore uz bolo povedane, ale predsa. Dakujem za radu.
varecha.pravda.sk/diskusie/ako-pridat-fotku-k-receptu-do-...
Také super rožky sa mi ešte nepodarili !!!!!! Akurát som sa zasmiala , keď som si čitala po upečení recept , tak som zistila , že miesto 80g droždia som dala iba asi 30 g ...Takže ak niekedy budete chcieť piecť tieto perfektné rožky a v chladničke budete mať len 1 kocku droždia , žiadny strach .Deti mi povedali , aby som už iné rožky nepiekla , len tieto . Tešíme sa na ďaľšie tvoje recepty .
@ocko ,som rada,ze chutia,aj ja ich davam do mraznicky,su ako cerstve ked sa vytiahnu :)
Zdravím ťa.Ja to robím cez facebook.Pridám si tam fotku.
Potom si ju otvorím..znázorní sa adresa fotky na konci
by malo byť ..jpg..Dám skopírovať a potom následne
vložiť do komentárov na vareche.Keď nemáš fb tak
potom napísať do redakcie varechy.
Tak ešte raz vyskúšam varecha.pravda.sk/recepty/kuraci-srnci-chrbat-fotorecept/...
Sú naozaj výborné a pečiem ich rada a často. Ďakujem za recept.
@salinka
Si velmi šikovná ..tvoj recept kurací srnčí chrbát je tiež super.Vďaka za rcp.
@mesiarik , ďakujem aj tebe. Ale v počítačovej technike nie som až taká zručná:-) Nevedela som pridať ten obrázok:-)))
Ak dovolíš vysvetlím:Ty si pridala adresu tvojho receptu
Keď chceš pridať fotku musíš prosím:
1) Otvoriť,alebo prípadne zobraziť obrázok.
2)na konci adresi musí byť písané..jpg
3)ďalej klikneš na adresu obrázku,že kopírovať
4)a na koniec dať vložiť alebo prilepiť sem do komentov
ja mám tablet.. na pc to može byť písané ináč,ale iste podobne.Nemáš čo ďakovať..keď som ti pomohol tak
velmi rád.Pozdravujem z nizozemia.
@pn
prepáč,že som v tvojom rcp otvoril počítačový rýchlokurz.Pekne pozdravujem
tak ještě jednou rohlíčky jak se mi povedly....děkuji za radu jak umístit foto ☺
Cesto sa dá zmraziť.Ja som to neskúšal,ale susedka
zmrazovala cesto na langoše.Iste to bude fungovať aj z rožkami.Skús Ty a potom napíš.
@huhulienka ,@afataga dakujem aj vam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cesto potrete zltkom pecene pri 220 stupnoch ma uz po par minutach uplne inu farbu ... ale to len tak mimochodom
muku z Lidla Castello aj ja najviac pouzivam,a je dobra..Este raz DAKUJEM!!!!! :)
@majuskomoj ,aj tebe dakujem za komentar!!!!
pn dakujeem..
Skoda, ze neviem pridat foto...ako sa mi vydarili.
Dakujem za inspiraciu.
Roky chodíme do Chorvatska, rozteky na pripominaju "slanec".
Len pred par dnami som objavila tento recept na Varazdinske rozteky.
Vopred všetkým ďakujem za odpoveď :)
Som velmi rada,ze Vam chutili
Su krasne
Dakujem veľmi pekne za krasny komentar :)
Normalne
Dakujem velmi pekne za pekne komentare.A som velmi rada,ze toto moje pečivo je este stale v obehu aj ked som ho dala pred par rokmi na varechu.Velmi ma to teši :)
Som rada,že sa recept páči a pecivo chutí