Pečienkové halušky s kapustou (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Mala som chuť na kapustové halušky..... Po ceste domov som sa zastavila u mäsiara a medzi iným nákupom som kúpila aj kuraciu pečienku. A toto z toho vzniklo:

4-6
porcie
30 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú cibuľu si opražíme na oleji ,
  2. pridáme pokrájanú kyslú kapustu
  3. a podusíme za občasného podlievania vodou. Podľa potreby dosolíme.
  4. Medzitým, čo sa nám kapusta dusí, si našklbeme nožom umyté kuracie pečienky. Mám to takto radšej ako mleté, môžem vybrať z nich blanku, ktorá drží pečienkové laloky spolu.
  5. Dáme do misky a k nim postrúhame očistené zemiaky, strúčiky cesnaku
  6. a ochutíme majoránom, mletým čiernym korením, soľou a kvapkou oleja.
  7. Pridáme 2 lyžice strúhanky a polohrubú múku
  8. a vypracujeme haluškové cesto,
  9. ktoré uvaríme v osolenej vriacej vode. Počkáme, kým halušky vyplávajú navrch a ešte necháme 5 minút povariť.
  10. Uvarené scedíme a pokvapkáme olejom a premiešame.
  11. Podávame na kapustovom lôžku
  12. alebo premiešané s udusenou kapustou.