Pečeňová nátierka fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 11. novembra 2014
Pečeňová nátierka (fotorecept)
Foto: mesiar50

Postup prípravy nie je náročný.

20
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

Hlavné suroviny:
250 g
220 g
Pomocné suroviny:
200 ml
2 ks
1 PL
1 ks
100 g
1 ks
Koreniny:
1 ČL
4 x medzi prsty
2 x medzi prsty




Postup

  1. 1

    Ahojte.Začneme asi tým,že kuracie pečienky zbavíme žlčovodov a blán.Následne ich viackrát umyjeme v studenej vode.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia pokrájame na veľmi malé kocky.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájané mäso vložíme do sekacieho prístroja.K mäsu pridáme 4 štipky muškátového orieška,2 štipky mletej škorice,1 KL soli a 1 PL studenej vody.Tieto suroviny následne rozsekáme na kašu.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso máme posekané a my mäsiari takto spracované mäso nazývame,že prát,alebo po slovensky spojivo.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K posekanému mäsu pridáme pečienku a tiež ju rozsekáme na jemno.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokrájané suché rožky dáme do vody.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalej si dáme roztopiť kačaciu masť.Odložíme ju bokom aby sa schladila.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K pečienkovej hmote pridáme rožky ktoré sme rukami vyždímali a roztopenú kačaciu masť.Dielo rozsekáme na celkom jemno.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do tejto na jemno posekanej hmoty pridáme rozšľahané vajcia a smotanu.Ak je potrebné dochutiť tak dochutíme a finálne dielo vyšľaháme s mixérom.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Formu srnčí chrbát sme si už predošle vystlali alobalom.Vlejeme doň vymiešané dielo.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vrch formy zakryjeme alobalom a pečeňovú zmes pečieme resp.dusíme 70 minút pri 180 C. Po uplynutí tejto doby som alobal z vrchu formy odstránil a dielo som ďalej dopekal odkryté pri 200 C ešte 20 minút.Po upečení necháme nátierku celkovo vychladnúť a až potom ju vyberáme z formy.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na obrázku 12 máte možnosť vidieť už hotový produkt.Dajte prosím pozor pri vyberaní z formy, totižto nátierka je veľmi jemná.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ja som toto jedlo ponúkal s opečeným chlebom.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A na záver si urobíme taký rýchli ovocný kompót ktorým vlastne trochu ozdobíme pečeňovú nátierku.Postupujeme takto: Ošúpané jablko pokrájame na mesiačiky.Ja som bol zaneprázdnený tak som to jablko premiešal s citrónovou šťavou aby mi na stole nezhnedlo.Potom som pokračoval takto: V 100 ml vode ochutenej 1 PL kryštálového cukru a škorice mletej povaríme jablko do zmäknutia.Jablká po uvarení posekáme a ozdobíme nimi nátierku.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    A prišiel na rad posledný bod programu a to rozlúčka s vami.Želám vám dobrú chuť.

    Pečeňová nátierka (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

smejkad
teda si ju upiekol a potom sa dala natierat?
to by sa mi pacilo, ak to zvladne aj tycovy mixer :-)
takato by smakovala aj malej urcite :-)
zasadna otazka - trvanlivost, mas predstavu, ci vydrzi v chladnici dva dni, dva tyzdne, alebo kolko cca ?
uplne cim dlhsie ho mam otvoreny, tym viac sa mi paci ten recept, mat doma suroviny, uz krajam :-)))
terinka55
100 bodov! Úžasná paštéta, určite skvelá chuť. Takéto "rýchlo" kompóty máme radi. Cez víkend robím. Ďakujem pekne za inšpiráciu. Srdečné pozdravenie posielam.


mesiar50
@smejkad
Popužil som jednu kopcovitú čajovú lyžičku soli čo je zhruba 10 g a čo zodpovedá aj norme, takže by nátierka mala vydržať v chladničke aspoň štyri dni.Najprv som ju dusil a potom som ju dopekal ako to píšem aj v recepte,ale som zabudol že na spodku rúry som mal nádobu s vodou aby bola vlhkosť v rúre.No keď nebude tam tá voda nemalo by sa nič závažné stať.Natierať sa dá zľahka,kedže som použil suroviny surové a nie smažené,alebo inak tepelne upravované.Ďakujem ti pekne.
kimlo
Laci ty si nevycerpatelna studnica fantastických receptov... 5*
hubanevymachana
@mesiar50 tak toto nemá chybu. Veľmi sa mi páči pomer pečene a prsíčok. A koreniny tiež super. Trochu by som váhal s použitím rožku, ale.....dajme tomu. A to jablko, to je pre mňa tiež novinka. Ale, novinka, na ktorú sa teším a aj s tým rožkom urobím a spoločne s rodinkou s chuťou spapkáme. Si majster....
mariamka
paradna, zaujali ma tie rozky, urcite to este zjemnia, inak ma naozaj krasnu pecenovu farbu a jablckovy kompot ceresnicka na torte, tesim sa na vyskusanie :)
elalea
...proste si frajer chlape!;-)*****5 a samozrejme ulozene v KK.
mesiar50
@terinka55
Chuťovo je lahodná sám som sa prekvapil.Pravdepodobne je to od šľahačkovej smotany a tie sa v mäso výrobách nepridávajú do paštét a samozrejme ani rožok nie.Nemáš čo ďakovať.Ja ti ďakujem pekne a srdečne ťa pozdravujem.
mesiar50
@mijaita
Týmto technologickým postupom som miešal pečeňový syr v mäso výrobe.Už len šanujem,že som nemal doma trochu mletého zázvoru keďže do takýchto výrobkov patrí.Bol som u tvojej paštiky je naozaj bezchybná a vyzerá prinajmenšom skvelo.Ďakujem ti za tvoj link a pekné ohodnotenie môjho receptu.
pusta
perfektná paštéta, ako všetky výrobky od teba, určite vyskúšam.
výborná kombinácia chutí.
ukladám do kk.
*****
ariela6
ahoj Lacko tiež sa mi tvoj recept pači si doma potešil si rodinu s novym receptom alebo si v praci ukladam si tvoj recept a vyskušam dik pa
tiginko
robievam síce svoju paštétu, s ktorou sme spokojní, ale táto ma veľmi láka svojim netradičným zložením. Vďaka za recept, vyzerá výborne
mesiar50
@ariela6
Ahoj.Som doma na dovolenke.Rodinka je spokojná s mojím dnešným výtvorom.Manželka si akurát uvarila zemiaky v šupke a bude ich papať s nátierkou.Mne to chutí skôr s tým opečeným chlebom.Srdečná vďaka.
mesiar50
@hubanevymachana
Neboj sa nič.Spapáte ju behom záručnej lehoty.Ak máš doma trochu mletého zázvoru tak zo dve štipky môžeš,lebo ja som už nechcel hnať manželku do obchodu,ale rozhodne tam pasuje a dokonca mám origoš recept na pečeňový syr a je tam poznačený ako korenina ktorá by tam nemala chýbať.Ale aj bez neho sa dá samozrejme.Ďakujem ti veľmi pekne.
finczi
Výýýýborné! Ste veľmi šikovný! Poprosím radu: mohla by som prípadne použiť masť bravčovú namiesto kačacej? 5*, KK
babkamt
Je vidieť, že si odborník. Kde sú tie časy, keď nám otec chystal rôzne dobroty. Brali sme to ako samozrejmosť. Tvoj recept sa mi páči, zapísala som si ho písanky, samozrejme aj som si ho uložila. 5*
Prajem ti príjemnú dovolenku. Teším sa na ďalšie tvoje recepty.
alex37
skvelá práca Lacko, tým kompótom si mi pripomenul moju zlatú babičku, ona nám vnúčencom taký varievala :-) ale nátierka nemá chybu:-) KK*****
elysa
mne by stačilo aj bez kompótu, mám rada takéto domáce dobroty, recept sa páči, poznám verziu len s pečienkami, ale zaujali ma tie prsíčka, KK
paploska
Zaujímavá a verím aj veľmi chutná pečeňovka :-) 5★
sracz
... ciao a sevas @mesiar50 kamarát mäsiar Laci! Rcp beriem a "žeriem" Ťa aj s navijákom. Veľni sa mi páči kombinácia kuracích pečení a ňadier! Ďumbier, hlavne čerstvý, často používam pri príprave skoro každého druhu mäsa (aj do domácich údených klobás); sťaby "postvredár" ho už roky užívam, nielen ako čaj, hlavne preto, že pomáha tráveniu!
hubata
Trošku ma prekvapilo že rožky namáčaš do vody a nie do mlieka, ale zrejme netreba keď tam ide smotana. Robievam podobnú, len s pečienkami, a bez zázvoru. Vylepším ju podľa teba, už vidím že bude oveľa chutnejšia. Ukladám a vďaka za krásny receptík - mimochodom ako vždy. Máš samozrejme 5 hviezdičiek z neba.
mesiar50
@finczi
Kľudne mi tykaj ako moji priatelia resp.varecháčky a varecháči.
Môžeš použiť aj masť bravčovú.Ďakujem pekne za tvoj záujem a ocenenie.
mesiar50
@alex37
Som rád,že ti môj recept pripomenul tvoju zlatú babičku.Veľmi pekne ti ďakujem Evička.
martamm
@mesiar50 , toto keď doma spravím, naši mi budú ruky bozkávať a podľa Tvojho receptu sa mi to určite podarí, parádne si sa s receptom pohral, perfektný fotopostup uľahčí prácu každému Ďakujem :)
mesiar50
@hubata
Si nepochybne vnímavá žena.Áno je tam smotana a preto som rožok vložil do vody a nie do mlieka.Jasnačka,že si nátierku môžeš vylepšiť podľa svojej chuti a uváženia.Zázvorom nepokazíš nič keďže sa mieša aj podľa normy do pečeňového syra.Ďakujem ti krásne a pekne ťa pozdravujem.
mesiar50
@sracz
Sevas kamarát Feri.Čítajúc tvoj komentár mi skoro z očí vyleteli slzy,ale neboj nie od smútku.Tvoje komenty nemajú páru.Máš rozhodne pravdu,ďumbier pasuje k mäsu a do výrobkov tak isto.Ďakujem ti za pekný komentár.
mesiar50
@martamm
Šikulka si, zvládneš to hravo.Nemáš mi čo ďakovať, to ja ti ďakujem za pochvalu a milý komentár.
evaann
Podobny recept mam,ale bez tych prsicok,toto musim vyskusat,urcite je to super,aj ginger pridam....krasny recept aj pekne nafoteny,si sikovny pan @mesiar50 :))
frezia
Robila som uz rozne pecenove pastety, ale takuto este nie. Paci sa mi, preto ju velmi rada vyskusam.
mesiar50
@evaann
Pridaj kludne aj ginger,ale opatrne,lebo iste nenapíšem žiadnu novinu,že koreniny použité v tomto recepte sú silne aromatické.Oplatí sa pridávať tie koreniny na viackrát.Ďakujem ti pekne.

dabodado
Ahoj mesiar50,
vdaka za inspiraciu, po dlhej dobe som opat na tejto stranke a nesklamala. Aj vdaka takym ludom ako si Ty.
Pekny den prajem.
mesiar50
@dabodado
Ahoj dabodado.Rád ťa,, vidím."Vieš, teraz som doma na dovolenke a prehrabujem sa v receptoch ktoré som si stihol poznačiť ešte keď som robil v mäso výrobe.Veľa vecí práve čerpám z takýchto zdrojov.Ďakujem ti za tvoj milý komentár a želám ti všetko dobré.
aroooo
krása, kk, 5*, takýto kompót nám robievala starká hlavne cez zimu, či teplý, alebo studený nemal chybu, pridávala tam tuším aj klinček.
mesiar50
@aroooo
Dobre si podotkla.K jablku resp.ku kompótom tohto druhu pasuje aj klinček na ktorý som odvtedy ako nekonzumujem víno celkom zabudol. Na zakáľačkách sa v tuhých zimách podávalo varené víno aj s pridaním klinčeka.Srdečne ti ďakujem.
sladkakatka
Tak pečeňovku milujem, letí 5 * a ukladám do kk ;-) Musím vyskúšať .Ďakujem za rcpt .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia