Pečené zemiaky pre @sovku a ...

frezia68 - fotkafrezia68, 25. júla 2011
Pečené zemiaky pre @sovku a ...
Foto: frezia68

Tieto zemiaky boli vykopané v sobotu a v nedeľu sme si pochutnávali s návštevou.Poznajú moje zaľúbenie v malých zemiakoch,preto každý maličký prihodili.A po včerajšej Zobraziť celý popisTieto zemiaky boli vykopané v sobotu a v nedeľu sme si pochutnávali s návštevou.Poznajú moje zaľúbenie v malých zemiakoch,preto každý maličký prihodili.A po včerajšej hostinke dobre padol tento odľahčený obed.Vôbec som ho nemienila dať na Varechu,je taký obyčajný.Ale na tanieri vypadali tak pekne a boli také chutné,drobné,pečené,že pozývam všetkých k nám na virtuálny obed za sparringpartnerov a ako prvú @sovku,lebo viem,ako ich obľubuje.Ale každý je vítaný,ochutnajte :-)))

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

koľko máte drobné
1 ks väčšia




Postup

  1. 1

    Drobné zemiaky som uvarila vo vode s rascou asi 10 minút,aby mi pri čistení niečo z nich ostalo.

  2. 2

    Po vychladnutí som očistila od šupiek,dala na keramickú panvicu opiecť na troch masti(ale len trocha),posolila.

  3. 3

    Na masle som upražila cibuľu do zlata,petržlenovú vňať som nakrájala na drobno a pridala na opečené,hotové zemiaky.Na tanieri som trocha poliala maslom,ozdobila cibuľou a výsledok by som dnes nemenila ani za obľúbený rezeň.Stačilo mlieko,hoci som uvažovala o kvasenej kapuste,ale každý si dá to,na čo má chuť. Kto sa pridá?

Diskusia k receptu

ancicka
Hoci @sovka nieje prvá v komentároch,ale vdaka za pozvanie.Ani nevieš ako ja mám takéto rada.A z mliekom!
tothka
@frezia ja sa tiež pridávam, len škoda že doma nemám také drobné chutné zemiačiky, hneď by som opiekla, dnes ponúkali iba také veľké ako päste a tie sami sem nehodia, takže pečiem až nabudúce, ale slintám už teraz.
zdezda
Aj ja takéto ľúbkam:-)))hoci nemám domáce-bio, no na trhu si kupujem od babiek tie najmenšie zemiačkya sú dokonca aj lacnejšie.
dorisa
Ja takéto maličké nešúpem, jeme ich aj so šupkou, keď aj opečené. Mám rada malinké zemiačky. Tiež mám svoje zemiaky , akurát dnes sme vykopali z jedeho koreňa, na skúšku. Tie velikánske neznášam, veď , to sa ani do ruky nedá chytiť. Tvoje zemiačiky sú priam ukážkové, len si nabrať.
kata50
Minulého roku som si ich užila. Úroda zemiakov u nás bola viac než biedna. Robievam ich tak ako @dorisa , celé v šupke na panvici. Sú veľmi chutné - ako jednohubky. :-))
jamyyy
Ja ich nikdy nesupem, tratia na kvalite......
klaura
ty si mi ale narobila chute ... zajtra k obedu urobím ... :)
zdezda
:-)práve som sa dozvedela, že ich robia aj v 3-obale :-)
ola111
Na takéto zemiačky sa dám pozvať kedykoľvek,dúfam,že stíham :-))))
frezia68
Ďakujem za každý komentár,ešte máme,ešte dáme aj ďaľším.Nabudúce budú pečené v šupke na panvici,takto pečiem len v rúre.Ale by ma naozaj zaujímalo,či takto a podobne pečené zemiaky sú obľubené aj v Amerike,odkiaľ k nám došli? Alebo veľkú obľubu našli len u nás,lebo veď tu majú už domovské právo,nie?
evas13
Aj ja také robievam, len nie také maličké a na titanovej panvici. Nabudúce skúsim aj s cibuľkou,už sa teším. :))
angelheart
aj my sme ich už mali - teda pečené v rúre, so šupkou, nič viac mi nebolo treba, ani kapusta :))
babidka
hned by som ich schlamstla :-) zemiaciky vzdy a vsade !....vyzeraju krasne . Ja uz nase po troske "podberam ", vyberam zatial tie najvacsie a mensie nechavam dorast , ale zajtra asi siahnem aj po tych malickych a urobim si ich iba tak ako ty - nic k nim netreba :-))))
jerica
Vynikajúca večera, počkám si na tie mini sadbové semeno. Ja mám tiež svoje zemiaky ale tie sú krásne pre mňa,lebo viem čo som sadila a čo zberám,aj keď sú krásne veľké:-)) Ani ja by som nemenila za rezeň:-)tiež si pochutím na kyslej smotane:-)
kuchticka
Taketo zemiacky milujem Rada sa necham pozvat na obed. Stacia iba takto upecene so supkou a posypane pazitkou, petrzlenkovou vnatkou - nam, nam, nam. :-)))
Tieto zemiacky sa nikdy nemaju supat!. U nas z nich robia zemiakovy salat - iba prekrojene na polivicu, uvarene v pare a posypane bylinkami, pokvapkane olivovym olejom.
kuchticka
Frezia, az teraz citam tvoj komentar a otazku, ci ich robia i v Amerike.
Samozrejme, toto su delikatesa zemiacky a robia ich vsade ku STEJKOM a ci len tak zemiakovy salat bez majonezi, iba pokvapkany oliv. olejom a roznymi bylinkami zmiesanymi s dizonskou horcicou a balzamikovym olejom. Ja jich niekedy upeciem v rure pri vysokej teplote a potom vyzeraju ako tie tvoje. Som "zemiakova".
frezia68
Ďakujem všetkým za virtuálnu návštevu,aj komentáre :-)))
frezia68
@kuchti čka:ďakujem za vysvetlenie.Vieš,mala som ich tak na 2 porcie,teda málo a preto som robila na panvici.Ak dávam do rúry,tiež nešúpem.Na panvici som ešte so šupkou nerobila,vždy pečiem v rúre :-))),ale už šúpať nebudem a vyskúšam...
marianne69
..mnaaaam,tych sa neda nikdy prejest a s kyslym mliekom balada,ale kludne aj bez neho su vynikajuce
sovka62
Jejdanenky, veľmi pekne ďakujem! Až teraz listujem Varechou, lebo sme dnes cestovali. A tu také prekvapko! Virtuálne pozvanie som prijala a statočne prehĺtam, pričom si predstavujem tú úžasnú chuť!
Zemiaky mám naozaj najradšej zo všetkých jedál (mäso môže pokojne zožrať pes), až sa za to niekedy hanbím, ale podľa komentov vidím, že nie som sama. Keď sa vrátime domov, skúsim také maličké pohľadať a pripravím presne podľa teba, už sa teším.
frezia68
@sovka : No veď som si aj myslela,že už niekde dovolenkuješ a grulky zjeme bez Teba,ale ďakujem,že si prijala pozvanie :-))) ,len mám obavy,že také maličké nenájdeš,lebo vraj je toho roku pekná úroda.
bozulka
V trojobale som robievala aj ja,malé vo fritéze a velké na plátky asi 1 cm hrubé,tie sa môžu pomaly aj na panvici.Robievala som k nim iba zeleninový šalát.
atka7
milujem takéto jednoduché jedlá... super
diabambulka
aj ja sa pridám ,takéto niečo nám robila naša starká keď som ešte chodila voľakedy na prázdniny a mali sme to veľmi radi :-)))
zvoncek
nuž niet nad jednoduché ´, lacné a malo pracné (neviem momentálne nájsť lepší výraz)a vyslovené chutné naše slovenské recepty, veĎ ozaj zemiaky a kapusta sú základom mnohých slovenských receptov. a k tým zemiačikom pohár žinčice, cmaru alebo kyslého mlieka,
už si na nich virtuálne pochutnavam, ďakujem.
zdezda
Milá frézia, mám muža, pre ktorého je vyprážané jedlo najlepšie, najvoňavejšie, aspoň 2xdo týždňa si ho poprosí a potom ho je 4 dni:-) takže áno, ba ja som už aj starší chlieb robila v trojobale :-), no a predstav si, že cholesterolu má menej ako ja, čo mám radšej zeleninu a ryby, to je paradox
frezia68
@zdezda :ďakujem,to by ma nenapadlo,ešte tak starý chlebík vo vajíčku....si šikulka s fantáziou.
bejaja
aj ja mám rada malé pečené zemiačiky, ale tiež ich nešúpem, ... a ďakujem za pozvanie na obed aj keď bol virtuálny, výborný a chutil!!!!! :))))
frezia68
Ešte raz ďakujem všetkým zúčastneným na príjemnom virtuálnom stretnutí,za pripomienky a komentáre :-)))))))
alena45
v júni, po hrachu ešte zvyknem posadiť staré zemiaky, aby som mala na jeseň nové. A tak mám týchto drobcov dosť. Upečiem tiež v šupke, zajtra na večeru.
frezia68
Nuž @alenka ,dala by som sa pozvať,lebo malé nemám a po tých oslavách sa zíde poskromnejšie stravovanie....a aj bude :-) Dobre využívaš záhradu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia