Pečené plnené zemiaky

Pečené plnené zemiaky
Foto: miloss2
miloss2Miloss2, recept pridal: 23. augusta 2011 19:29Ďalšie jeho recepty

Je čas zberu zemiakov,najlepšie sú opečené v pahrebe,ale aj tieto pečené v rúre niesu zlé.

Suroviny

4
porcie
45
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Dobre umyté väčšie zemiaky dáme upiecť do rúry na rošt.Po upečení prekrojíme po dľžke,vydlabeme vnútro,zo spodu potrieme bravčovou masťou a uložíme na plech.
Pečené plnené zemiaky - obrázok 1

2

Pripravíme si plnku: Na masle osmažíme cibuľu a šunku nakrájané na drobno.Vydlabané vnútro zo zemiakov(nepoužívam všetko,stačí polovica) zmiešame s bryndzou,pridáme osmaženú cibuľu a šunku,osolíme a premiešame.Plnkou naplníme pripravené polovice zemiakov.Posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiesť do rúry.
Pečené plnené zemiaky - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • renama, 23. augusta 2011 o 20:06
    mňam...ja mám veľmi rada zemiačiky z pahreby, vyskúšam aj tieto :) KK


  • tatranka, 23. augusta 2011 o 20:06
    Pečené zemiačky samo o sebe je dobrotka.A keď sa naplnia vtedy je to už o level vyššie.Tiež ich plním rôznymi plnkami.No najradšj ich mám s maslom a bryndzou a dobrým kyslým mliekom.


  • danielas, 23. augusta 2011 o 20:07
    jeééj,chutné... spravím


  • ketty3811, 23. augusta 2011 o 21:52
    tak toto by som si dala IHNEĎ !


  • 2010, 24. augusta 2011 o 08:56
    Pozname , vyborne jedlo pod menom- twice baked- preklade 2x pecene.


  • furdica, 24. augusta 2011 o 10:34
    V Chicagu je jedna reštika ,a tam mi ponukli špecialitu.Zemiakove šupky pečené. Boli to vydladane zemiaky za surova asi 2 cm hrubé a upečené. K tomu rozne drezinky. Smiala som sa ,že to musel byt nejaky slováčisko,čo to k ním priniesol, ten recept, Len ho vyšperkovali, ale chutilo to ,mojmu slovenskému jazyčku


  • orchidea, 25. augusta 2011 o 13:17
    Verím že sú výborné, pečené sú vždy dobré.


  • huslicka, 25. augusta 2011 o 13:55
    super, vyskúšam aj takto, milujeme pečené zemiačky v šupke


  • huslicka, 25. augusta 2011 o 13:55
    super, vyskúšam aj takto, milujeme pečené zemiačky v šupke


  • danculka, 25. augusta 2011 o 20:18
    Super,robievam,tiež zapekám,ale bryndzu som nepoužila,vyskúšam...


  • coldbery, 25. augusta 2011 o 21:10
    mňamky...vyzerá to úžasne ...jednoduche a rýchle ....:))))


  • helca103, 27. augusta 2011 o 20:06
    tak toto som už dávno nerobila ,dakujem za pripomenutie. Ja dám viac šunky a bryndze zmiešam z celým množstvom vydlabaných zemiakov. Plnka ktorá ostane mi poslúži do kysnutého cesta z ktorého urobím fajnové pirôžky/ buchtičky/


  • zuzula2, 30. septembra 2011 o 12:31
    velmi super.. akurat rozmyslam cim by som naplnila zemiaciky... tvoj recept je super.. akurat ze ja zemiaky najpv uvarim nie upeciem :-) zda sa mi to jednoduchsie.. uz sa velmi tesim :-) pridavam do kk


  • jozka2, 31. mája 2012 o 03:15
    mas pravdu furdica a zaplatis za ne ako za normalne jedlo



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist