Pečené plnené zemiaky

Pečené plnené zemiaky
Foto: miloss2
miloss2Miloss2, recept pridal: 23. augusta 2011 19:29Ďalšie jeho recepty

Je čas zberu zemiakov,najlepšie sú opečené v pahrebe,ale aj tieto pečené v rúre niesu zlé.

Suroviny

4
porcie
45
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Dobre umyté väčšie zemiaky dáme upiecť do rúry na rošt.Po upečení prekrojíme po dľžke,vydlabeme vnútro,zo spodu potrieme bravčovou masťou a uložíme na plech.
Pečené plnené zemiaky - obrázok 1

Pripravíme si plnku: Na masle osmažíme cibuľu a šunku nakrájané na drobno.Vydlabané vnútro zo zemiakov(nepoužívam všetko,stačí polovica) zmiešame s bryndzou,pridáme osmaženú cibuľu a šunku,osolíme a premiešame.Plnkou naplníme pripravené polovice zemiakov.Posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiesť do rúry.
Pečené plnené zemiaky - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

14 komentárov k receptu
  • renama, 23. augusta 2011 o 20:06
    mňam...ja mám veľmi rada zemiačiky z pahreby, vyskúšam aj tieto :) KK


  • tatranka, 23. augusta 2011 o 20:06
    Pečené zemiačky samo o sebe je dobrotka.A keď sa naplnia vtedy je to už o level vyššie.Tiež ich plním rôznymi plnkami.No najradšj ich mám s maslom a bryndzou a dobrým kyslým mliekom.


  • danielas, 23. augusta 2011 o 20:07
    jeééj,chutné... spravím


  • ketty3811, 23. augusta 2011 o 21:52
    tak toto by som si dala IHNEĎ !


  • 2010, 24. augusta 2011 o 08:56
    Pozname , vyborne jedlo pod menom- twice baked- preklade 2x pecene.


  • furdica, 24. augusta 2011 o 10:34
    V Chicagu je jedna reštika ,a tam mi ponukli špecialitu.Zemiakove šupky pečené. Boli to vydladane zemiaky za surova asi 2 cm hrubé a upečené. K tomu rozne drezinky. Smiala som sa ,že to musel byt nejaky slováčisko,čo to k ním priniesol, ten recept, Len ho vyšperkovali, ale chutilo to ,mojmu slovenskému jazyčku


  • orchidea, 25. augusta 2011 o 13:17
    Verím že sú výborné, pečené sú vždy dobré.


  • huslicka, 25. augusta 2011 o 13:55
    super, vyskúšam aj takto, milujeme pečené zemiačky v šupke


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • huslicka, 25. augusta 2011 o 13:55
    super, vyskúšam aj takto, milujeme pečené zemiačky v šupke


  • danculka, 25. augusta 2011 o 20:18
    Super,robievam,tiež zapekám,ale bryndzu som nepoužila,vyskúšam...


  • coldbery, 25. augusta 2011 o 21:10
    mňamky...vyzerá to úžasne ...jednoduche a rýchle ....:))))


  • helca103, 27. augusta 2011 o 20:06
    tak toto som už dávno nerobila ,dakujem za pripomenutie. Ja dám viac šunky a bryndze zmiešam z celým množstvom vydlabaných zemiakov. Plnka ktorá ostane mi poslúži do kysnutého cesta z ktorého urobím fajnové pirôžky/ buchtičky/


  • zuzula2, 30. septembra 2011 o 12:31
    velmi super.. akurat rozmyslam cim by som naplnila zemiaciky... tvoj recept je super.. akurat ze ja zemiaky najpv uvarim nie upeciem :-) zda sa mi to jednoduchsie.. uz sa velmi tesim :-) pridavam do kk


  • jozka2, 31. mája 2012 o 03:15
    mas pravdu furdica a zaplatis za ne ako za normalne jedlo



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist