Pečené plnené zemiaky

Pečené plnené zemiaky
Foto: miloss2
miloss2Miloss2, recept pridal: 23. augusta 2011 19:29Ďalšie jeho recepty

Je čas zberu zemiakov,najlepšie sú opečené v pahrebe,ale aj tieto pečené v rúre niesu zlé.

Suroviny

4
porcie
45
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Dobre umyté väčšie zemiaky dáme upiecť do rúry na rošt.Po upečení prekrojíme po dľžke,vydlabeme vnútro,zo spodu potrieme bravčovou masťou a uložíme na plech.
Pečené plnené zemiaky - obrázok 1

2

Pripravíme si plnku: Na masle osmažíme cibuľu a šunku nakrájané na drobno.Vydlabané vnútro zo zemiakov(nepoužívam všetko,stačí polovica) zmiešame s bryndzou,pridáme osmaženú cibuľu a šunku,osolíme a premiešame.Plnkou naplníme pripravené polovice zemiakov.Posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiesť do rúry.
Pečené plnené zemiaky - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • renama, 23. augusta 2011 o 20:06
    mňam...ja mám veľmi rada zemiačiky z pahreby, vyskúšam aj tieto :) KK


  • tatranka, 23. augusta 2011 o 20:06
    Pečené zemiačky samo o sebe je dobrotka.A keď sa naplnia vtedy je to už o level vyššie.Tiež ich plním rôznymi plnkami.No najradšj ich mám s maslom a bryndzou a dobrým kyslým mliekom.


  • danielas, 23. augusta 2011 o 20:07
    jeééj,chutné... spravím


  • ketty3811, 23. augusta 2011 o 21:52
    tak toto by som si dala IHNEĎ !


  • 2010, 24. augusta 2011 o 08:56
    Pozname , vyborne jedlo pod menom- twice baked- preklade 2x pecene.


  • furdica, 24. augusta 2011 o 10:34
    V Chicagu je jedna reštika ,a tam mi ponukli špecialitu.Zemiakove šupky pečené. Boli to vydladane zemiaky za surova asi 2 cm hrubé a upečené. K tomu rozne drezinky. Smiala som sa ,že to musel byt nejaky slováčisko,čo to k ním priniesol, ten recept, Len ho vyšperkovali, ale chutilo to ,mojmu slovenskému jazyčku


  • orchidea, 25. augusta 2011 o 13:17
    Verím že sú výborné, pečené sú vždy dobré.


  • huslicka, 25. augusta 2011 o 13:55
    super, vyskúšam aj takto, milujeme pečené zemiačky v šupke


  • huslicka, 25. augusta 2011 o 13:55
    super, vyskúšam aj takto, milujeme pečené zemiačky v šupke


  • danculka, 25. augusta 2011 o 20:18
    Super,robievam,tiež zapekám,ale bryndzu som nepoužila,vyskúšam...


  • coldbery, 25. augusta 2011 o 21:10
    mňamky...vyzerá to úžasne ...jednoduche a rýchle ....:))))


  • helca103, 27. augusta 2011 o 20:06
    tak toto som už dávno nerobila ,dakujem za pripomenutie. Ja dám viac šunky a bryndze zmiešam z celým množstvom vydlabaných zemiakov. Plnka ktorá ostane mi poslúži do kysnutého cesta z ktorého urobím fajnové pirôžky/ buchtičky/


  • zuzula2, 30. septembra 2011 o 12:31
    velmi super.. akurat rozmyslam cim by som naplnila zemiaciky... tvoj recept je super.. akurat ze ja zemiaky najpv uvarim nie upeciem :-) zda sa mi to jednoduchsie.. uz sa velmi tesim :-) pridavam do kk


  • jozka2, 31. mája 2012 o 03:15
    mas pravdu furdica a zaplatis za ne ako za normalne jedlo



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.

Varecha 38/2014: Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist