Pečené plnené zemiaky

Autor receptu: miloss2

Je čas zberu zemiakov,najlepšie sú opečené v pahrebe,ale aj tieto pečené v rúre niesu zlé.

4
porcie
45 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Dobre umyté väčšie zemiaky dáme upiecť do rúry na rošt.Po upečení prekrojíme po dľžke,vydlabeme vnútro,zo spodu potrieme bravčovou masťou a uložíme na plech.
  2. Pripravíme si plnku: Na masle osmažíme cibuľu a šunku nakrájané na drobno.Vydlabané vnútro zo zemiakov(nepoužívam všetko,stačí polovica) zmiešame s bryndzou,pridáme osmaženú cibuľu a šunku,osolíme a premiešame.Plnkou naplníme pripravené polovice zemiakov.Posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiesť do rúry.