Pečené morčacie stehná s bylinkami
Autor receptu: frezia
Ked budete toto jedlo piect,bude vam rozvoniavat cely byt. Je to lacny,kazdemu dostupny,ale
velmi chutny recept.
4 porcie |
20 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Morcacie stehna nasolime,prespikujeme cesnakom a cerstvym tymianom. Je dolezite,aby bol cerstvy,krasne mäso prevonia. Ocistenu mrkvu,petrzlen,zeler a cibulu pokrajame na väcsie kusky a pridame k mäsu. Taktiez zemiaky.
Na kazde stehno dame kusok masla,alebo poprskame olivovym olejom. Pridame este kusok cerstveho rozmarinu a podlejeme trochou vody.
- Dame piect do vyhriatej rury. Obcas podlievame vypekom. Zvyknem stehna po polhodine otocit,aby mali peknu farbu.
- Bez pouzitia zemikov vhodne ako delena strava.