Pečené morčacie stehná s bylinkami

Autor receptu: frezia

Ked budete toto jedlo piect,bude vam rozvoniavat cely byt. Je to lacny,kazdemu dostupny,ale velmi chutny recept.

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Morcacie stehna nasolime,prespikujeme cesnakom a cerstvym tymianom. Je dolezite,aby bol cerstvy,krasne mäso prevonia. Ocistenu mrkvu,petrzlen,zeler a cibulu pokrajame na väcsie kusky a pridame k mäsu. Taktiez zemiaky. Na kazde stehno dame kusok masla,alebo poprskame olivovym olejom. Pridame este kusok cerstveho rozmarinu a podlejeme trochou vody.
  2. Dame piect do vyhriatej rury. Obcas podlievame vypekom. Zvyknem stehna po polhodine otocit,aby mali peknu farbu.
  3. Bez pouzitia zemikov vhodne ako delena strava.