Pečené kačacie stehná
Pečené kačacie stehno s kukuricou a lokšami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed s kačacím stehnom, červeným vínom s kukuricou a lokšami.
2 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Kačacie stehno som umyla, osušila kuchynským papierom. Je to veľké stehno, váži 480 g.
- Údenú slaninu som nakrájala na malé kocky a vypiekla tuk.
- Na tuku som opiekla stehno zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
- Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Osolila, okorenila, opaprikovala.
- Podliala som vývarom a pomaly opekala.
- Zatiaľ som si dala uvariť klasy kukurice a zemiaky na lokše.
- Keď sa kukurica uvarila, vymrvila som zrnká.
- Keď bolo mäso opečené, pridala som červené víno.
- Napokon aj kukuricu a len chvíľku som ju opiekla.
- Uvarené zemiaky som popučila, pridala som k nim soľ, múku a vymiesila cesto. Rozdelila som ho na šesť častí.
- Vyvaľkala som lokše.
- Na suchej panvici som ich opiekla a potrela masťou.
- Kačacie stehno som piekla na novej keramickej rajnici, ktorú som chcela vyskúšať. Je isté, že sa v ňej jedlo pripraví omnoho rýchlejšie a je chutnejšie. Na polievky používam tiež keramický hrniec.
- Hotové jedlo som uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.