Pečené jahňacie s rozmarínom a cesnakom

dorenika - fotkadorenika, 19. marca 2013
Pečené jahňacie s rozmarínom a cesnakom
Foto: dorenika

Je to tradičné jedlo ktoré Angličania jedávajú hlavne na veľkú noc. A preto som využila príležitosť a kúpila toto skvelé mäso. Aj keď my Zobraziť celý popisJe to tradičné jedlo ktoré Angličania jedávajú hlavne na veľkú noc. A preto som využila príležitosť a kúpila toto skvelé mäso. Aj keď my veľkú noc neoslavujeme.

5-6
porcií
10 minút
príprava
60-90 minút
na 200 °C

Suroviny

2 kg
1 vetvička
2 strúčiky
1 ks pomaranča




Postup

  1. 1

    Deň vopred nohu umyjeme a do misky si roztlačíme cesnak (2 strúčiky) spolu s pomarančovou kôrou,soľou,korením,olejom a natrhaným rozmarínom.Do mäsa urobíme nožom dierky asi 4 z každej strany a pri natieraní marinádi na mäso vtláčame olej s rozmarínom do týchto dierok.Odložíme na noc do chladničky.

    Pečené jahňacie s rozmarínom a cesnakom - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň ho vyberieme z chladničky 2 hodiny pred pečením. Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov ale keď mäso dáme dnu stiahneme na 200. Ak chcete mať mäso jemne ružové pečte 1 hodinu ak máte radi prepečené (ako ja) tak hodinu a pol.Po upečení vytiahneme mäso a prikrité alobalom necháme ležať 15-20min a podávame.Ja som k nemu urobila pečené zemiaky s rozmarínom.

    Pečené jahňacie s rozmarínom a cesnakom - obrázok 2

Diskusia k receptu

alexdidi
Nie len Angličania jedávajú túto pochúťku hlavne na Veľkú noc.Aj my sme ju mávali kedysi dosť často, keď jahňacina patrila medzi najlacnejšie mäsa a my sme ju milovali, ale pri jej dnešnej cene a slovenských dôchodkoch to ide ťažko aj na Veľkú noc.Ináč, najviac nám chutí veľmi podobne ako si ju pripravila ty, len ja dávam viac cesnaku a navrch pred pečením poukladám kúsky masla, ktoré mne k jahňacinke veľmi "pasujú".Príma recept:-)
turistka
@Dorenika , keby nebolo daru, tak nemám. Dostala som presne také, ako máš na obrázku a už sa teším, keď bude upečené. Veľká noc prichodí :-) Vkladám si Tvoj recept do KK. Prikláňam sa k príspevku @alexdidi.
boxik
Žiaľ väčšina z nás Slovákov môže len pregĺgať slinky , pretože ak aj náhodou natrafíme na jahňacinu , tak nám cena vyrazí dych.
radost
jahňacina je super vec...podarilo sa nám kúpiť na salaši 2 ročnú baraninu-aj tá bola výborná-guláš nemal chybu...mäsko som predpripravila v tlakovom hrnci-úplne sa na jazyku rozpadalo...:-)
angast
jahňacina patrí na stôl na Veľkú noc aj u nás. Máš výborný a veľmi chutný recept, tento rok mám však pripravené kotlety a to je iná
príprava aj postup pečenia . Ale chuť chuť mladučkej jahňaciny
je vo všetkých úpravách vynikajúca.
radost
@dorenika ň
tvoj recept ma nabudil...zavolala som na salaš..predávajú jahňacinu 6,32 eura za 1kg...takže pečená s cesnakom a rascou určite bude...:-)
lusinkab
Paradny receptik :-) dobre pripravenu jahnacinku mam velmi rada
ethanel
@doreninka vyborne a hlavne chutne vyzerajuce mnam mnam, anglani si neodpustia matovu omacku k jahnacine.
denyany
ak zoženiem jahňacinu, urobím si ju hocikedy. veľmi nám chutí aj tak, ako si ju pripravila ty.
babidka
Krasne si to urobila , zbiehaju sa mi slinky na kus jahnacinky :-) Presne podla mojej chuti -cesnak , rozmarin, opekane zemiaky ...no a aj matova omacka :-) Niekomu nechuti , ja ju mam rada presne k tomuto jedlu . Velka skoda , ze u nas je s jahnacinou taky problem .Nase jahnata skoncia v Taliansku a odtial ich dovazame za dvojnasobnu cenu spat ....
dorenika
@ethanel ja viem v povodnom recepte bola (mam knihu ze skvele anglicke jedla ) ale ja som ju nerobila.inak tu to stoji 7libry za kg a to bola zlava tak neviem lacne neni
evkalibka
aj my zvykneme mať na veľkonočné sviatky jahňacinu, ak ju zoženiem, chovatelia sa sťažujú na slabý odbyt no žiadny "predaj z dvora" nefunguje, aspoň nie v BB
používateľ nemá avatar
dry
dry
Jahňacie stehno vykostím, narežem na rezne, osolím, pokvapkám olivovým olejom a pečiem v rímskom hrnci so slaninou a cesnakom. Nepodlievam. Namočený rímsky hrniec pustí dostatok vody na upečenie mäsa. Podávam s ryžou alebo opekanými zemiakmi.
1x natba
helanka
u nas tiez v takejto zostave je naoblubenejsim typo jedla.

krasne maso vsak dovazame az z dalekej australie, lebo tu sa vonku pasu kravicky a bycky a preto aj zan platime vysoku cenu.
skoda, ze sa nenajdu tu mudri planovaci,co by zuzitkovali zelene pasienky oveckami
johy
viete, že Taliani tento rok vykupovali na Slovensku jahňatá po 2,30-€ živej váhy ? Berú ich 3 týždne pred Veľkou nocou. Gazdovia vďačne predajú z dvora, ak dáte viac, hlavne na Orave je ich dosť veľa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia