Pečené jahňacie s rozmarínom a cesnakom

Autor receptu: dorenika

Je to tradičné jedlo ktoré Angličania jedávajú hlavne na veľkú noc. A preto som využila príležitosť a kúpila toto skvelé mäso. Aj keď my veľkú noc neoslavujeme.

5-6
porcií
10 minút
príprava
60-90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Deň vopred nohu umyjeme a do misky si roztlačíme cesnak (2 strúčiky) spolu s pomarančovou kôrou,soľou,korením,olejom a natrhaným rozmarínom.Do mäsa urobíme nožom dierky asi 4 z každej strany a pri natieraní marinádi na mäso vtláčame olej s rozmarínom do týchto dierok.Odložíme na noc do chladničky.
  2. Na druhý deň ho vyberieme z chladničky 2 hodiny pred pečením. Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov ale keď mäso dáme dnu stiahneme na 200. Ak chcete mať mäso jemne ružové pečte 1 hodinu ak máte radi prepečené (ako ja) tak hodinu a pol.Po upečení vytiahneme mäso a prikrité alobalom necháme ležať 15-20min a podávame.Ja som k nemu urobila pečené zemiaky s rozmarínom.