Pečené jahňacie s rozmarínom a cesnakom
Autor receptu: dorenika
Je to tradičné jedlo ktoré Angličania jedávajú hlavne na veľkú noc. A preto som využila
príležitosť a kúpila toto skvelé mäso. Aj keď my veľkú noc neoslavujeme.
5-6 porcií |
10 minút príprava |
60-90 minút na 200 °C |
Postup
- Deň vopred nohu umyjeme a do misky si roztlačíme cesnak (2 strúčiky) spolu s pomarančovou kôrou,soľou,korením,olejom a natrhaným rozmarínom.Do mäsa urobíme nožom dierky asi 4 z každej strany a pri natieraní marinádi na mäso vtláčame olej s rozmarínom do týchto dierok.Odložíme na noc do chladničky.
- Na druhý deň ho vyberieme z chladničky 2 hodiny pred pečením. Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov ale keď mäso dáme dnu stiahneme na 200.
Ak chcete mať mäso jemne ružové pečte 1 hodinu ak máte radi prepečené (ako ja) tak hodinu a pol.Po upečení vytiahneme mäso a prikrité alobalom necháme ležať 15-20min a podávame.Ja som k nemu urobila pečené zemiaky s rozmarínom.