Pečená paprika fotorecept

klukodvody - fotkaklukodvody, 21. augusta 2016

Tak jsem nějak zvládl první nápor starostí a udělal jsem si čas na moji oblíbenou Varechu a tak co jsem nafotil pomalu přidám. Říkám Zobraziť celý popisTak jsem nějak zvládl první nápor starostí a udělal jsem si čas na moji oblíbenou Varechu a tak co jsem nafotil pomalu přidám. Říkám si, že zeleniny bylo dost a zase jsem udělal jídlo se zeleninou, ale voní alespoň trochu po mase. Sice bych si dal kus pečeného bůčku, ale trochu musím mít to vaření pod kontrolou, tak až později. Já nevím odkud tento recept pochází, ale tipoval bych to tak nějak k Maďarsku, ale je to dobrý recept a je i Váš.

2+4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
1 ks
4 ks
1 kg
6 ks
podľa chuti
2 ks
1 PL
2 ks
1 nožička
50 g




Postup

  1. 1

    Tak nejdříve si opět očistíme zeleninu. Z paprik odkrájíme jednu třetinu, aby nám vznikly takové lodičky. Vyřízneme a vyhodíme jaderní, ale stonky a vršky paprik necháme na té větší části papriky, aby nám maso nevylézalo.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky. Ty rohlíky by měly být tak dva dny staré.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Okořeníme a zamícháme si maso a dáme tam tři vejce a zbylé tři vejce si dáme vařit.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K masu přidáme nakrájené rohlíky a pečlivě promícháme nejlépe rukou.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tak a teď pokrájíme zbytek zeleniny a vršky z paprik a to vše nahrubo a v kastrolu si necháme jen rozpustit lžíci sádla a přidáme nakrájenou zeleninu.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    To vše je pořád za studena. Teď si překrojíme klobásky podélně na poloviny a naplníme papriky mletým masem.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do takhle naplněných paprik zatlačíme klobásky.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pěkně urovnáme do kastrolu na zeleninu, přidáme tak 1 dcl vody, ne moc, protože se jednak vypeče mleté a jednak pustí šťávu zelenina. To na úvodním obrázku není čistý tuk, ale šťávička.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a bez přikrytí pečeme na 180 stupňů 35 až 40 minut. Ale zbyla nám zamíchaná směs masa a tak si oloupeme ta uvařená vejce, vezmeme menší formu, jen tak lehounce vymázneme prsty aby se nám to nelepilo a dáme masovou směs. Do ní na jednu stranu zatlačíme párek a doprostřed ta vejce.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    hezky všechno zakryjeme a to tak, že si to tak trochu nahrnujeme až se nám to podaří. No a nakrájíme si tenké plátky špeku a tím to přikryjeme. A vejde se nám do trouby jak paprika, tak sekaná.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A hotovo. Paprika.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Sekaná.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A sekaná v řezu.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

tatranka
Ohromné jedlo a kopec poctivej kuchárčiny.Páči sa mi to.
haji
Letní papriky a rajčata mají úžasnou chuť a v kombinaci s mletým masem je mám moc ráda. Dobře jsi uvařil!
terinka55
Výborne si uvaril a aj chutne. Pekná práca ako vždy. Pochvala s pozdravom.
tiginko
tie plnené papriky sa mi veľmi páčia, pekný recept
siisa
Ďalší super výmysel...milujem plnenú papriku a toto vyzerá naozaj skvelo :)
cesminaz
Pekny recept,plnenu papriku robievam aj ja.S cistym mäsom nerobievam,väcsinou davam len male mnozstvo mäsa a zvysok ryzu,alebo bulgur :-)
slavkabis
nedá sa inak ako 5* a ďakujem za typ na obed či večeru. určite vyskúšam aj tú sekanú :)
boxik
Tomuto receptu dávam najvyšší počet bodov,v dnešnej situácii keď už nevieme čo z paprikou a paradajkami sa veľmi hodí a už viem čo bude zajtra na obed.
monty469
Super napad. Zeleninu mám rada a v kombinácii s mäskom ešte radšej :-)
jack
Pečenú papriku som ešte nerobila,ale asi je najvyšší čas začať.Vyzerá super,aj tá sekaná.Jednou ranou dve muchy.Ako sa hovorí.
kecemis
Toto sa velmi paci, je tam vsetko co mame radi. Uz sa tesim na tu uzasnu chut. Pozdravujem.
oldomachac
sledujem recepty, ktore tu na vareche prezentujete uz dost dlho, musim povedat, ze su tiez podla mojho gusta, su take prirodzene, ludove, niektore som si ulozil, aj tento a uz aj vyskusal, co dodat, len 5bodov a dobru chut!
klukodvody
@Izabella moc děkuji a srdečně zdravíme. @Tatranka děkuji mnohokrát, potěšilo mně to a zdravíme. @Haji děkuji moc, na sobotu jsem si naplánoval volno, tak se ozveme a oba moc zdravíme. @Terinka55 děkuji mnohokrát a také moc zdravíme. @Tiginko děkuji moc a srdečně zdravíme. @Sissa děkuji jsi moc milá a zdravíme. @Cesminaz děkuji moc, ale já už chci alespoň kousek něčeho co voní masem. Vařím teď jen samou zeleninu. Zdravíme. @Slavkabis děkuji budu mít radost, když vyzkoušíš. Pozdravujeme.
klukodvody
@Boxik děkuji a mám stejný problém o rajčatech už se mně i zdá. Zdravíme. @Monty469 a @Jack děkuji mnohokrát, srdečně Vás všechny zdravíme. @Kecemis děkuji do velké dálky a také moc zdravíme. @Oldomachac děkuji za komentář, to hodnocení mně udělalo velkou radost a je to přesně to, o co se snažím. Zdravíme.
1x haji
bembo
Krásny recept,len u mňa je problém vyhútať,ako ho spraviť bez paradajok,ktoré nemôžem ani cítiť.Až na to prídem,a to určite,pretože Tvoje recepty čo som vyskúšal boli vždy vynikajúce,a verím že aj tento.až vyskúšam,dám vedieť.srdečne zdravím i Tvou rodinku
veronikkka
Milý@klukodvody , pečené plnené papriky robievam na rôzne spôsoby, tento Tvoj sa mi veľmi páči, až budem mať dobré domáce údené klobásky, určite vyskúšam :-) 5* posielam.
prišiel mi vhod do zbierky, a ukladám i do kk, vdaka :-)
p.s.
Vašu správu som dostala, prajem všetko dobré obom, veľa trpezlivosti a pokroky v rehabilitácii a úspešné uzdravovanie najmä pani Saške, ale aj Tebe prajem, akonáhle budem môcť, určite napíšem.
Veľmi veľmi srdečne zdravím a prajem krásne spoločné dni!!!
violetacamorova
Normálne som zaslintala pri tom krásnom recepte... Vlastne dvoch v jednom, lebo obidve jedla mám veľmi rada...
sracz
Niečo podobné mám odskúšané aj ja! Ešte v 50. rokoch nás to v rodných Košiciach naučila milá pani Anini Bachčevanová, pôvodom z Bulharska, ale klobásovú nadstavbu tipujem na moju obľúbenú južnú Moravienku. Už si sa opäť rozbehol, @klukodvody a opäť Ti to úžasne varí. Pevné zdravie a radosť zo života!
zdenka1009
Teraz pochválim aj ja rcp, pretože som ho dnes robila, veľmi chutný, voňavý aj sýty...najedia sa aj chlapy...poznámka, pod papriku som dala asi dcl paradajkovej šťavy. 5*
mesiar50
Pozerám tie chutne vyzerajúce jedlá a napadlo ma,že dnes som robil aj ja niečo podobné.Dovoľ mi prosím,aby som pod tvoj recept mohol vložiť fotky jedla.
Jedná sa o plnenú fašírku so syrom.


1x haji
klukodvody
@Gabriela velmi děkuji a pozdravujeme. @Bembo díky za hodnocení, ale ty rajčata neřeš, lidně dej jen víc papriky a toho co máš rád a zdravíme. @Veronikkka děkuji a oba moc zdravíme. @Violetacamorova tak to mám radost, že to takhle povzbudilo chuť, děkuji a zdravíme. @Sracz ojoj příteli vzdálený jsem rád, že Tě opět vidím. Já už se omlouval za to že jsem neodpovídal, ale už je vše v normě a zase máme dobrou náladu a tak Tě a celou Tvojí rodinu zdravíme za tu velkou louži. @Zdenka009 díky za vyzkoušení a jsem rád že chutnalo a zdravíme. @Mesiar50. Příteli díky za komentář a za přidané fotky. Jsem vždycky moc rád, když se ke mně někdo připojí a dělá mně to radost. Díky a moc pozdravujeme. @Marika21 děkuji a zdravíme.