Pečená jehněčí žebírka s rozmarýnem

manek380 - fotkamanek380, 15. októbra 2014
Pečená jehněčí žebírka s rozmarýnem
Foto: manek380

Recept pochází z http://www.recepty.eu/jehneci-maso , postup byl mírně upraven. Více mých receptů na stránkách http://www.mankuv-rybi-restaurant.estranky.cz .

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
100 g
10 strúčkov
Na obalenie:
Na ozdobu:
10 čerstvých vetvičiek




Postup

  1. 1

    Nejprve naporcujeme žebra na jednotlivé díly, které osolíme a opepříme. Protáhneme je moukou a na polovině másla osmažíme z obou stran dočervena.

  2. 2

    Několik snítek rozmarýnu odložíme stranou na ozdobení při podávání a zbytek rozmarýnu nakrájíme.

  3. 3

    Osmažená žebírka dáme do pekáčku nebo zapékací mísy, přilijeme výpek ze smažení, posypeme rozmarýnem, přidáme oloupané a na kousky nakrájené stroužky česneku, dále do pekáčku přidáme zbytek másla, podlijeme cca 100 ml vody a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 180 °C. Pečeme asi 50 minut, až je maso měkké.

  4. 4

    Talíře nahřejeme, položíme na ně upečená žebírka, přelijeme je šťávou, ozdobíme snítkou rozmarýnu a podáváme. Jako přílohu použijeme jakoukoli úpravu brambor (já jsem použil hranolky z mírně předvařených brambor, s domácí tatarskou omáčkou).

Diskusia k receptu

frezia68
@manek380 :to je tak krásny tanier,že priam volá,aby som sa ponúkla.Pekný recept ***** a domáca tatarka = fajnotka :-)
renulienka
Kazdy rok kupujeme niekolko jahneniec, mordujeme sa s nimi pri rozrabke, ale take krasne kotletky sa nam nikdy nepodarili nasekat, co ma velmi mrzi. Mas nejaky grif, alebo staci dobry sekacik? ;-)) Pekny recept, robim bez muky a bez rury, mame radsej krvavejsie ;-)
manek380
Stačí dobrý sekáček. :)
Mouku jsem dal kvůli zahuštění šťávy, jasně, na gril nebo na pánev bych ji také nedával.
radox1
pekny recept ale:bod3-rozhodne by som to nepodlieval plus rozhorucena rura 200° 10 minut.tym podliatim si mäso opät otvoril a stratilo svoju kondiciu a varilo-dusilo sa v tekutine,co nie je ziaduce.
alex37
naozaj výborná práca, jahňacinka je u nás obľúbená :-)
zolik
Skvele. Jahnacie kotlety mame velmi radi. Najblizsie pouzijem Tvoj recept, preto uz aj je v KK s 5*.
jozka2
Manek,priznaj sa,ze ste sa s @mijaita dohodli na receptoch ,obidvaja s jahnaciny,zaiste treba vyskusat,
@radox ,mal by si asi aj napisat aky postup odporucas,ked ako spominas maso sa znovu otvori a uz je urcite citit na chuti.Tebou je to urcite myslene v dobrom,len doplni ,prosim.
pusta
nádherný recept, perfektne pripravený, úžasne chutné.
moja hlboká poklona ti patrí :-)
chválim!!!
*****
radox1
jozka-jahn.kotlety sa robia ako minutka pre velmi jemne mäso.50 minut je pre to maso vrazda.po zatiahnuti na panvici ho staci len dorazit v rure 5-max 15 minut podla velkosti,ja robim iba na panvici.no a po podliati vodou sa maso zacalo dusit,co nie je ziaduce.
manek380
@radox1 : tvoje přesvědčení ti neberu, jenže ten recept se mi líbil, tak jsem jej chtěl vyzkoušet jak byl napsaný. Jediné co jsem si upravil je, že jsem ty kotletky lehce protáhl moukou a před pečením orestoval, aby se výpek trochu zahustil. Nijak jsem si nevšiml, že by to byla pro maso vražda, bylo měkké, šťavnaté a chutné. Možná ti uniklo, že se nejedná o minutku, ale o maso pečené. Je to jen o tom napřed zkusit, potom teprve hodnotit. :)
radox1
manek neber to osobne,nic proti tebe.je len skoda takto tak drahe a kvalitne maso trapit.
precitaj si recepty kucharov a ani jeden taku dlhu tep.pripravu nepraktizuje.pokial si vyskusal recept ako bol napisany,tak si si mohol vybrat daleko lepsi.ano to maso bolo chutne,ale moze byt este chutnejsie.

 www.google.sk/search?q=jahnacie+kotlety&client=op...
1x radox1
radox1
a este nieco pre varecharov.kopec ludi tu machruje ako vie varit,ale nikto sem z akejsi spolupatricnosti a kolegialety nenapise,ze je to tak.
1x radox1
mijaita
@radox1 já se do toho plest nebudu, nejsem odborník, ale co se tomu masu stane z tveho pohledu? Pousti stavu, pomalu se dělá, je zatažený.... v cem vidíš to "trapeni" ? Já bych ani dobu nesledovala, takže nevim jak dlouho bych ho delala. Asi bych zkusila az by bylo měkký. A jestli tady někdo opravdu umí vařit, tak to je PAN @manek , o tom vůbec nepochybuj. Nic ve zlém!
manek380
@radox1 : ano, mohl jsem si vybrat jiný recept, ale chtěl jsem vyzkoušet pouze a jen tenhle. Je to celkem zbytečná debata, jak jsem ti už napsal, vyzkoušej, a teprve potom hodnoť. Dál už bez komentáře. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia