Pečená hliva a šalát s mangom a špargľou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Rozmarín a majorán nasekáme.
  2. Pridáme tri roztlačené strúčiky cesnaku,
  3. soľ, čierne korenie a olivový olej. Premiešame.
  4. Hlivu uložíme do uzatvárateľnej nádoby a pridáme pripravenú marinádu, premiešame a uložíme na chladné miesto. Ja som nechala hlivu marinovať cez noc.
  5. Pripravenú hlivu rozložíme na pekáč a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 15 - 20 minút. Posledných pár minút som rúru prepla na horný gril.
  6. Šalát: Papriku nakrájame na kocky.
  7. Preložíme do väčšej misy.
  8. Na drobno nakrájame červenú cibuľu
  9. a mango. Pridáme k paprikám.
  10. Špargľu umyjeme, nakrájame na menšie kúsky
  11. a v osolenej vriacej vode povaríme 2 minúty. Ihneď schladíme v ľadovej vode.
  12. A pridáme ju do šalátu.
  13. Suroviny na zálievku zmiešame a šalát ňou zalejeme. Na záver pridáme petržlenovú vňať.
  14. Inšpiráciou pri príprave šalátu mi bol tento recept.