zatvoriť
VYTLAČIŤ
Pečená hliva a šalát s mangom a špargľou (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
300 g
hliva ustricová
rozmarín
majorán
3
cesnak
soľ
čierne korenie
1/4 hrnčeka
olivový olej
Šalát:
3 ks
paprika
2 ks
cibuľa červená
3 ks
mango
1 zväzok
špargľa zelená
petržlenová vňať
Zálievka:
1/5 hrnčeka
olivový olej
1/5 hrnčeka
javorový sirup
1/5 hrnčeka
vínny ocot červený
soľ
čierne korenie
Postup
Rozmarín a majorán nasekáme.
Pridáme tri roztlačené strúčiky cesnaku,
soľ, čierne korenie a olivový olej. Premiešame.
Hlivu uložíme do uzatvárateľnej nádoby a pridáme pripravenú marinádu, premiešame a uložíme na chladné miesto. Ja som nechala hlivu marinovať cez noc.
Pripravenú hlivu rozložíme na pekáč a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 15 - 20 minút. Posledných pár minút som rúru prepla na horný gril.
Šalát: Papriku nakrájame na kocky.
Preložíme do väčšej misy.
Na drobno nakrájame červenú cibuľu
a mango. Pridáme k paprikám.
Špargľu umyjeme, nakrájame na menšie kúsky
a v osolenej vriacej vode povaríme 2 minúty. Ihneď schladíme v ľadovej vode.
A pridáme ju do šalátu.
Suroviny na zálievku zmiešame a šalát ňou zalejeme. Na záver pridáme petržlenovú vňať.
Inšpiráciou pri príprave šalátu mi bol
tento recept
.