Parené buchty so sušenou slivkou a makom fotorecept
Foto: tinca
Ak chcete parené buchty trošku ozvláštniť použite do plnky okrem slivkového lekváru, ktorý je najlepší aj sušené slivky bez kôstok. Dodajú im na chuti Zobraziť celý popisAk chcete parené buchty trošku ozvláštniť použite do plnky okrem slivkového lekváru, ktorý je najlepší aj sušené slivky bez kôstok. Dodajú im na chuti a vaši stravníci vás pochvália.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z vlažného mlieka,cukru, droždia a trošku múky si pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme soľ, vajíčko, kvások, olej a mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré zaprášime múkou a pod utierkou necháme kysnúť na teplom mieste
-
2
Po vykysnutí cesto ešte premiesime a chvíľku počkáme. Dáme na pomúčenú dosku a pokrájame na štvorce, alebo pohárikom vykrajujeme kruhy, podľa toho ako ste zvyknutí. Na každý diel dáme porciu slivkového lekváru a na to položíme sušenú slivku, bez kôstky, zavinieme a vytvarujeme peknú okrúhlu buchtu.
- 3
Hotové buchty naparíme na paráku, ktorý sme predtým potreli olejom, cca 20 minút a po odstavení potrieme olejom.
- 4
Posypeme mletým makom, polejeme prepusteným maslom a posypeme práškovým cukrom. Ja som robila s makom, ale posýpka je len na vás. Výborné sú aj s orechami, tvarohom alebo kakaom. Dobrú chuť želám!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Buchty mám veľmi rád.Tvoje vyzerajú perfektne.
Ja som raz v nl.študoval sušené slivky a boli veľmi suché.Zo sušeným mám chabé skúsenosti.Ďakujem ti pekne za odpoveď.
vyzerajú úúúžasne,, mňam...
ako dlho ti kyslo cesto???
bojím sa robiť parené buchty. robila som ich len raz, a cesto mi kyslo dve hodiny... všetko bolo super, no keď som si ich naložila na tanier, po okoštovaní mi zostali na tvári iba grimasy.. cesto chutilo ako kvasnice. znamená to, že som ho nemala asi dobre vykysnuté, ale koľko preboha potom mám to cesto nechať ešte kysnúť keď ani dve hodiny nestačilo?
varecha.pravda.sk/recepty/parene-buchty-fotorecept/7312-r...
Ja som robievala tieto buchtičky a pridávala som štipku škorice do náplne,len som robila asi menšie,stačilo pariť 8min.Krásne ich máš;5x*
juj, si zlatá, super, ďakujem ti veľmi
višne v čokoláde. Oplatí sa tiež vyskúšať,aj keď slivkový lekvár je
top. :-)