Parené buchty so sušenou slivkou a makom (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Ak chcete parené buchty trošku ozvláštniť použite do plnky okrem slivkového lekváru, ktorý je najlepší aj sušené slivky bez kôstok.
Dodajú im na chuti a vaši stravníci vás pochvália.
3-4 porcie |
15/45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Z vlažného mlieka,cukru, droždia a trošku múky si pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme soľ, vajíčko, kvások, olej a mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré zaprášime múkou a pod utierkou necháme kysnúť na teplom mieste
- Po vykysnutí cesto ešte premiesime a chvíľku počkáme. Dáme na pomúčenú dosku a pokrájame na štvorce, alebo pohárikom vykrajujeme kruhy, podľa toho ako ste zvyknutí. Na každý diel dáme porciu slivkového lekváru a na to položíme sušenú slivku, bez kôstky, zavinieme a vytvarujeme peknú okrúhlu buchtu.
- Hotové buchty naparíme na paráku, ktorý sme predtým potreli olejom, cca 20 minút a po odstavení potrieme olejom.
- Posypeme mletým makom, polejeme prepusteným maslom a posypeme práškovým cukrom. Ja som robila s makom, ale posýpka je len na vás. Výborné sú aj s orechami, tvarohom alebo kakaom.
Dobrú chuť želám!