Foto: avanka
Odkedy ma svokra naučila robiť parené buchty na panvici, moja rodina iné ani nechce. Odporúčam vyskúšať, sú nadýchané, zo spodu chrumkavé
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vypracujeme si cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste
-
2
Potom ho rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, naplníme lekvárom (my máme najradšej slivkový) alebo ľubovoľným ovocím a klasickým spôsobom zabalíme buchty, ktoré necháme asi 20 minút podkysnúť.
-
3
Na panvicu nalejeme trochu oleja a necháme ho rozpáliť. Poukladáme buchty, zakryjeme pokrievkou a necháme asi minútu, aby chytili zo spodu chrumkavú kôrku.
-
4
Medzitým si zohrejeme asi 0,5 dcl vody, odkryjeme pokrievku, vodu vylejeme na panvicu, zakryjeme, stlmíme oheň a buchty paríme 5 minút.
-
5
a tu už máme krásne nadýchané uparené buchty po 5 minútach. Poukladáme na taniere, dáme posýpku podľa chuti a dobrú chuť.
je to ozaj jednoduche, treba to len skusit...a aj toto cesto mam osvedcene, zarabam ho sice v pekarnicke, ale aj rucne sa robi dobre....
ja ich robim na Tefalovej panvici s hrubsim dnom, ale daju sa na akejkolvek....
na paráku. Ja na panvicu dám roztopiť maslo, poukladám buchty,
dám 6-7 PL vriacej vody, podľa počtu buchiet. Pripiecť nachám až potom.
čerstvé marhuľe, vody dám o lyžicu viac.
sú naozaj skutočne výborné!!!!! mňamky!!!! hneď by som si dala jednu, či dve :O).
super recet vyzkúšam ...... možno aj ,,svokor,, budem