Parené pečené buchty na panvici (fotorecept)

Parené pečené buchty na panvici (fotorecept)
Foto: avanka
avankaAvanka, recept pridal: 11. novembra 2010 7:27Ďalšie jeho recepty

Odkedy ma svokra naučila robiť parené buchty na panvici, moja rodina iné ani nechce. Odporúčam vyskúšať, sú nadýchané, zo spodu chrumkavé

Suroviny

4
porcie
70
minút
príprava
6
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Vypracujeme si cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste
Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 1

Potom ho rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, naplníme lekvárom (my máme najradšej slivkový) alebo ľubovoľným ovocím a klasickým spôsobom zabalíme buchty, ktoré necháme asi 20 minút podkysnúť.
Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 2

Na panvicu nalejeme trochu oleja a necháme ho rozpáliť. Poukladáme buchty, zakryjeme pokrievkou a necháme asi minútu, aby chytili zo spodu chrumkavú kôrku.
Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 3

Medzitým si zohrejeme asi 0,5 dcl vody, odkryjeme pokrievku, vodu vylejeme na panvicu, zakryjeme, stlmíme oheň a buchty paríme 5 minút.
Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 4

a tu už máme krásne nadýchané uparené buchty po 5 minútach. Poukladáme na taniere, dáme posýpku podľa chuti a dobrú chuť.
Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

56 komentárov k receptu
  • stefanm, 11. novembra 2010 o 08:47
    Ta toto vyskúšam.Pozdrav svokru a poďakuj jej za dobrý nápad!


  • marianne69, 11. novembra 2010 o 09:04
    teda toto vidim a citam1x,za vyskusanie to rozhodne stoji,clovek sa stale uci,ze pozdravujem svokru....:-)))


  • valeri, 11. novembra 2010 o 09:34
    Avanka, už som o tom počula, ale nemala som odvahu to vyskúšať, ale keď to vidím takto na vlastné oči, určite ich urobím.


  • sonijamt, 11. novembra 2010 o 12:10
    tak o tomto som ešte nepočula, ale určite vyskúšam, lebo parené buchty zbožňujeme, sú krásne :-) ak sa môžem opýtať, všetky sa tak vydaria, alebo sa stane, že niektoré aj padnú?


  • ka777sa, 11. novembra 2010 o 12:21
    Aj ja ich robím takýmto spôsobom. Buchty potriem olejom, aby sa nezlepili, ukladám ich tesnejšie vedľa seba, je nás 6 v rodine , tak ich musí byť veľa. Používam veľkú panvicu, široké kastróly, najlepšie sú nádoby s hrubým dnom. Tieto chrumkavé buchty sú oveľa lepšie, niečo medzi pečenými a parenými.


  • dorisa, 11. novembra 2010 o 12:36
    O takom niečom som nepočula. Ja som parené buchty nerobila nikdy, len kupujem, žeby som vyskúšala??


  • sbsgabi, 11. novembra 2010 o 13:14
    vyskúšam dík za dobrý nápad


  • jezibabka1, 11. novembra 2010 o 13:28
    vďaka vareche som sa konečne naučila kysnuté parené cesto a Ty prídeš s takou novinkou? Zase sa musím preškoliť:))) , ale ako pozerám na Tvoj recept, tak to bude stáť zato:) dík, vyskúšam:)


  • avanka, 11. novembra 2010 o 14:04
    babulky, dakujem za reakcie....
    je to ozaj jednoduche, treba to len skusit...a aj toto cesto mam osvedcene, zarabam ho sice v pekarnicke, ale aj rucne sa robi dobre....
    ja ich robim na Tefalovej panvici s hrubsim dnom, ale daju sa na akejkolvek....


  • danka007, 11. novembra 2010 o 14:15
    výborne.


  • emica, 11. novembra 2010 o 17:34
    konecne som sa sa dockala moja maminka ich takto robila a ja som sa na to neopytala ako dlho ich robi zajtra ich vyskusam pridu deti tak si posmaknu moc moc dik


  • ketty3811, 11. novembra 2010 o 17:42
    zaujímavy spôsob,ukladám a niekedy vyskúšam.


  • voz12, 11. novembra 2010 o 18:25
    takéto parené buchty robila moja mamina a ja som sa to od nej tiež naučila.Keď o nich niekde hovorím,pozerajú na mňa mladé gazdiné ako na zjavenie,lebo o takomto spôsobe ešte nepočuli.


  • evanaaa, 11. novembra 2010 o 21:08
    Zaujímavý postup a treba skúsiť, pripečené buchty som ešte nejedla, ale pred pár dňami som tu čítala takmer taký istý, ale s bezlepkovou múkou.Parené buchty od mamy boli akom z vaty, väčšinou s jej marhuľovým lekvárom. Slivkový sa mi zdá trochu ťažký, ten dávala na pečené buchty.


  • violetacamorova, 11. novembra 2010 o 21:12
    No dúfam, že sa mi podaria, už som čítala viac receptov, ale ešte som sa neodhodlala vyskúšať tieto buchty, tvoj postup vyzerá jednoducho skúsim!


  • marianna76, 11. novembra 2010 o 22:47
    fajn, vyskúšam, syn ich zrovna zajtra chcel, aby sme spravili. ja robievam parené v parnom hrnci.


  • anina43, 12. novembra 2010 o 04:16
    tento spôsob parenia odporúčam, ja síce parené buchty už dávno nerobievam, ale nosieva mi ich moja dobrá susedka, ktorá ich robí často. jemne ich pripečie na masle , ich chuť je vynikajúca a sú ako páper


  • evas13, 12. novembra 2010 o 05:10
    Za môjho mladého veku som nikdy iné buchty na pare nejedla, len pečené a boli veľmi dobré, asi tak ako Tvoje. Mňam :)))


  • zuzanas, 12. novembra 2010 o 13:41
    huraaaa, konečne budú u nás parené buchty :) mám jendu otázku...spomínala si, že cesto robíš v pekárničke... používaš presne tieto pomery surovín? a dávaš do DP čerstvé droždie alebo sušené? ak sušené tak koľko? (sorry za veľa otázok ale ja - začiatočník) :)


  • avanka, 12. novembra 2010 o 16:01
    Zuzi, ja len cerstve drozdie pouzivam.....a do pekarnicky ide presne tento pomer surovin.....


  • babav, 12. novembra 2010 o 17:18
    Vdaka za recept!Teraz uz viem vediet ako dlho ich treba prazit a ako dlho parit.Moja mama ich robieval len takto ,tak si to po dlhych rokoch zopakujem;-)


  • sejla, 18. novembra 2010 o 14:31
    Ahoj Avanka prave som pozerala tvoje buhty ,este som tak nerobila ,ale idem skusit no ja potrebujem aj knedlik tak len dufam ,ze sa podari aj ten.


  • alik011, 22. novembra 2010 o 18:58
    vyskúšala som je to super , rýchlejšie ako na pare a aj chutnejšie...


  • zuzanakovalcikova, 4. februára 2011 o 13:13
    Dnes skusam tvoj receptik,tak uvidime ako to dopadne:)Tie tvoje vyzeraju suuuper:)


  • hubata, 24. marca 2011 o 19:23
    Moja babka ich takto robila. Len pozor na popálenie !


  • iva2111, 5. apríla 2011 o 09:53
    Wooow! Ukládám, vyzkouším! Díky za recept :-)


  • yanah, 5. apríla 2011 o 10:42
    Parené buchty robím týmto spôsobom už dobrých 20 rokov a naučila ma to moja babka. Vyskúšajte :))


  • rybarik2, 6. apríla 2011 o 00:15
    Takéto parené buchty sú najlepšie a mne chutia viac ako robené
    na paráku. Ja na panvicu dám roztopiť maslo, poukladám buchty,
    dám 6-7 PL vriacej vody, podľa počtu buchiet. Pripiecť nachám až potom.
    čerstvé marhuľe, vody dám o lyžicu viac.


  • mariaklara, 6. apríla 2011 o 23:24
    Ješkovi zraky, to musí byť dobrota, Ja ich len parím a keď ich prihrievam, vtedy ich dám na panvicu pripiecť. Moja svokra ich takto robievala, mala na to taký ťááážký kastról. Kastróla niet. Vyskúšam takto.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 27 komentárov)
  • ata8888, 7. mája 2011 o 13:29
    mnam ja buchty mozem urcite ich skusim...dakujem a ukladam ...ano Klari u nas vo VR to dost pocuvam nie parene ale pecene ...


  • modrykamen, 13. mája 2011 o 06:05
    To sú mňamky od mojej starej mamky. Naučila sa to aj moja pani. Nič lepšie z múčnych jedál nepoznám. Lekvár môže byť hociaký


  • klaura, 27. mája 2011 o 00:08
    aj moja svokra ich robila presne takto ... vyskúšam, prekvapím manžela ... :)


  • betka11, 3. júna 2011 o 21:01
    Zaujímavé a naozaj stačí 5 min.naparovať/piecť?


  • marcy, 3. júna 2011 o 21:32
    nepoznám,vyskúšam....pri ôsmich deťoch maminka robila klasicky na ľanovej utierke s gumkou a prikryté vajlingom a že to bola fuška niet pochýb :)


  • ninusa27, 3. júna 2011 o 21:44
    Jeeeej, aj moja svokra ich takto robíííííí ;O).
    sú naozaj skutočne výborné!!!!! mňamky!!!! hneď by som si dala jednu, či dve :O).


  • avanka, 4. júna 2011 o 10:34
    Betka11 staci, ak su velmi velke, radsej 7 minut


  • slavka11, 15. októbra 2011 o 18:10
    vdaka za receptik. Buchticky sa velice podarili manzel povedal, ze ma nebicko v papupulke a vychvaloval ma do neba. Skoro dvojrocny syncek zjedol tri buchty na obed a mamine tiez velmi chutili. Ona parene buchty robila asi iba raz a aj to nadparove a tie sa jej nepodarili takze ich uz nikdy neskusala.


  • cistinka, 15. októbra 2011 o 19:19
    Práve sme ich dojedli....fantázia :-)


  • lia66, 27. októbra 2011 o 20:25
    Robím-sú úžasné!!!...lepšie, ako klasické-to chrumkavučké na spodku-ňam, ňam, ňam...ako hovorí môj ročný synček...recept mám tiež od svokry-a ako som ho dostala cca 6 rokov dozadu, tak už iné nerobím-sú mňamózne!!!


  • vanilka111, 10. januára 2012 o 09:42
    ja som ich takto robla teraz a sú úžasné. samozrejme polovicu z nich som aj parila...,pre istotu... :-)


  • vanilka111, 10. januára 2012 o 09:58
    a niektoré sa pripiekli trochu viac,tak tie som chytro zjedla ja. mám sklokeramiku a budem musieť pošpekulovať s tou teplotou :-)


  • bonpari, 10. februára 2012 o 21:15
    stale sa bojim robit take tie prave parene buchty.. no na tieto som sa odhodlala a sice neboli na vzhlad dokonale, ale na chut boli super.. takze uz sa nebudem bat a postupne sa zdokonalim aj v tvaroch :) dakujem


  • avanka, 10. februára 2012 o 21:21
    a co sa stalo? boli take akoby zdrcnute? ak hej, staci o minutu menej parit:-) som rada, ze maju uspech


  • bonpari, 13. marca 2012 o 22:18
    nie, uparene boli dost aj chutili super.. len to neboli take pekne gulate buchticky, ale tvary to malo rozne, ake sa mi podarilo :) uz som ich robila zase, no tentokrat sa uz podobali na tie tvoje.. a poviem ti, ze odkedy vdaka tebe viem, ze si aj ja viem spravit doma parene buchty, mam na ne chut kazdy den a neviem sa ich dojest.. este raz dakujem :)


  • violetacamorova, 26. marca 2012 o 14:04
    Práve ich robím, len sa chcem spýtať, musí ísť do cesta tak veľa oleja? Inak šikovný recept s tou panvicou, naozaj sa robia takto šikovne a sú s tým pripečením zaujímavé.


  • avanka, 26. marca 2012 o 14:25
    ja som robila tento recept, uz mam iny:-) cesto si moze urobit kazdy podla seba....skus nahradit cast oleja mliekom, myslim, ze nic nepokazis..ja ak sa priznam, vela receptov upravujem, aby boli zdravsie a aj buchty robim s celozrnnou mukou


  • vovodca, 22. júla 2012 o 20:29
    Vynikající, robím každý týden aj kamoškom, čo nemajú doma sukňu :D, brzo upravím aj na slano, to bude paráda


  • alexfab, 23. júla 2012 o 13:23
    Super recept,nechcelo sa mi ich robit nad parou,rozmyslala som dat ich len upiect, a tu vidim jednoduchy recept,uz ich mam urobene,dakujeme pani svokre aj vam,avanka.


  • sslavica, 2. decembra 2012 o 12:36
    dnes som skúšala a super.


  • martina77, 21. decembra 2012 o 11:09
    Odkedy som ich vyskusala, parene buchty mavame 2x do mesiaca. :) Dakujeme za skvely recept.


  • gordonko, 18. januára 2013 o 14:45
    ... svokra robí , od svokry som obkukala atd. a svokor žiadný ??????
    super recet vyzkúšam ...... možno aj ,,svokor,, budem


  • martapaula, 12. septembra 2013 o 13:46
    Pre Bonpari.Ja vykrajujem buchty na pare hrnčekom,aby boli nielen dobré,ale aj pekné.Na spodné koliesko dám lekvár,prikryjem druhým kolieskom,pri okrajoch popritláčam a znova vykrojím hrnčekom.Tie okraje ešte spojím,a vyvaľkám.


  • tanulik20, 21. novembra 2013 o 15:10
    Aj moja mamina parené buchty takto pripeká, raz sme ich robili spolu a boli suprové, dnes som sa ich rozhodla urobiť sama ale ako som ich vytiahla a dala na tanier tak mi splaskli :-( všetky....neviem kde som spravila chybu, robila som ich presne ako sa má....


  • avanka, 22. novembra 2013 o 06:35
    @tanulik20 treba skratit dobu parenia, ja velke buchty parim 6 minut a male 5


  • luciab, 10. februára 2014 o 13:00
    Dnes si znovu otvaram tento recept v mojej KK...odkedy som ho objavila, robim buchty len takto a idu u nas ako na pase...a to manzel predtým velmi parene buchty nemusel. dnes si znovu pochutime. dakujem za skvely recept.


  • gab, 26. marca 2014 o 08:01
    výborné,včera som robila podľa tvojho receptu,už len také budem robiť,ďakujem za recept :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.

Veľká noc v chorvátskej Dalmácii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Andrea2005 z Chorvátska.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist