Parené pečené buchty na panvici fotorecept

avanka - bez fotkyavanka, 11. novembra 2010
Parené pečené buchty na panvici (fotorecept)
Foto: avanka

Odkedy ma svokra naučila robiť parené buchty na panvici, moja rodina iné ani nechce. Odporúčam vyskúšať, sú nadýchané, zo spodu chrumkavé

4
porcie
70 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 ml
150 ml
1 ks
42 g
1/2 lyžičky
2 lyžice
 hustý
na posýpku:




Postup

  1. 1

    Vypracujeme si cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste

    Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom ho rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, naplníme lekvárom (my máme najradšej slivkový) alebo ľubovoľným ovocím a klasickým spôsobom zabalíme buchty, ktoré necháme asi 20 minút podkysnúť.

    Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu nalejeme trochu oleja a necháme ho rozpáliť. Poukladáme buchty, zakryjeme pokrievkou a necháme asi minútu, aby chytili zo spodu chrumkavú kôrku.

    Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si zohrejeme asi 0,5 dcl vody, odkryjeme pokrievku, vodu vylejeme na panvicu, zakryjeme, stlmíme oheň a buchty paríme 5 minút.

    Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a tu už máme krásne nadýchané uparené buchty po 5 minútach. Poukladáme na taniere, dáme posýpku podľa chuti a dobrú chuť.

    Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne69
teda toto vidim a citam1x,za vyskusanie to rozhodne stoji,clovek sa stale uci,ze pozdravujem svokru....:-)))
1x sladdy
valeri
Avanka, už som o tom počula, ale nemala som odvahu to vyskúšať, ale keď to vidím takto na vlastné oči, určite ich urobím.
sonijamt
tak o tomto som ešte nepočula, ale určite vyskúšam, lebo parené buchty zbožňujeme, sú krásne :-) ak sa môžem opýtať, všetky sa tak vydaria, alebo sa stane, že niektoré aj padnú?
ka777sa
Aj ja ich robím takýmto spôsobom. Buchty potriem olejom, aby sa nezlepili, ukladám ich tesnejšie vedľa seba, je nás 6 v rodine , tak ich musí byť veľa. Používam veľkú panvicu, široké kastróly, najlepšie sú nádoby s hrubým dnom. Tieto chrumkavé buchty sú oveľa lepšie, niečo medzi pečenými a parenými.
1x mialui
dorisa
O takom niečom som nepočula. Ja som parené buchty nerobila nikdy, len kupujem, žeby som vyskúšala??
jezibabka1
vďaka vareche som sa konečne naučila kysnuté parené cesto a Ty prídeš s takou novinkou? Zase sa musím preškoliť:))) , ale ako pozerám na Tvoj recept, tak to bude stáť zato:) dík, vyskúšam:)
avanka
babulky, dakujem za reakcie....
je to ozaj jednoduche, treba to len skusit...a aj toto cesto mam osvedcene, zarabam ho sice v pekarnicke, ale aj rucne sa robi dobre....
ja ich robim na Tefalovej panvici s hrubsim dnom, ale daju sa na akejkolvek....

emica
konecne som sa sa dockala moja maminka ich takto robila a ja som sa na to neopytala ako dlho ich robi zajtra ich vyskusam pridu deti tak si posmaknu moc moc dik
voz12
takéto parené buchty robila moja mamina a ja som sa to od nej tiež naučila.Keď o nich niekde hovorím,pozerajú na mňa mladé gazdiné ako na zjavenie,lebo o takomto spôsobe ešte nepočuli.
evanaaa
Zaujímavý postup a treba skúsiť, pripečené buchty som ešte nejedla, ale pred pár dňami som tu čítala takmer taký istý, ale s bezlepkovou múkou.Parené buchty od mamy boli akom z vaty, väčšinou s jej marhuľovým lekvárom. Slivkový sa mi zdá trochu ťažký, ten dávala na pečené buchty.
violetacamorova
No dúfam, že sa mi podaria, už som čítala viac receptov, ale ešte som sa neodhodlala vyskúšať tieto buchty, tvoj postup vyzerá jednoducho skúsim!
marianna76
fajn, vyskúšam, syn ich zrovna zajtra chcel, aby sme spravili. ja robievam parené v parnom hrnci.
anina43
tento spôsob parenia odporúčam, ja síce parené buchty už dávno nerobievam, ale nosieva mi ich moja dobrá susedka, ktorá ich robí často. jemne ich pripečie na masle , ich chuť je vynikajúca a sú ako páper
evas13
Za môjho mladého veku som nikdy iné buchty na pare nejedla, len pečené a boli veľmi dobré, asi tak ako Tvoje. Mňam :)))
zuzanas
huraaaa, konečne budú u nás parené buchty :) mám jendu otázku...spomínala si, že cesto robíš v pekárničke... používaš presne tieto pomery surovín? a dávaš do DP čerstvé droždie alebo sušené? ak sušené tak koľko? (sorry za veľa otázok ale ja - začiatočník) :)
avanka
Zuzi, ja len cerstve drozdie pouzivam.....a do pekarnicky ide presne tento pomer surovin.....
babav
Vdaka za recept!Teraz uz viem vediet ako dlho ich treba prazit a ako dlho parit.Moja mama ich robieval len takto ,tak si to po dlhych rokoch zopakujem;-)
sejla
Ahoj Avanka prave som pozerala tvoje buhty ,este som tak nerobila ,ale idem skusit no ja potrebujem aj knedlik tak len dufam ,ze sa podari aj ten.
alik011
vyskúšala som je to super , rýchlejšie ako na pare a aj chutnejšie...
hubata
Moja babka ich takto robila. Len pozor na popálenie !
yanah
Parené buchty robím týmto spôsobom už dobrých 20 rokov a naučila ma to moja babka. Vyskúšajte :))
rybarik2
Takéto parené buchty sú najlepšie a mne chutia viac ako robené
na paráku. Ja na panvicu dám roztopiť maslo, poukladám buchty,
dám 6-7 PL vriacej vody, podľa počtu buchiet. Pripiecť nachám až potom.
čerstvé marhuľe, vody dám o lyžicu viac.
mariaklara
Ješkovi zraky, to musí byť dobrota, Ja ich len parím a keď ich prihrievam, vtedy ich dám na panvicu pripiecť. Moja svokra ich takto robievala, mala na to taký ťááážký kastról. Kastróla niet. Vyskúšam takto.
ata8888
mnam ja buchty mozem urcite ich skusim...dakujem a ukladam ...ano Klari u nas vo VR to dost pocuvam nie parene ale pecene ...
modrykamen
To sú mňamky od mojej starej mamky. Naučila sa to aj moja pani. Nič lepšie z múčnych jedál nepoznám. Lekvár môže byť hociaký
klaura
aj moja svokra ich robila presne takto ... vyskúšam, prekvapím manžela ... :)
betka11
Zaujímavé a naozaj stačí 5 min.naparovať/piecť?
marcy
nepoznám,vyskúšam....pri ôsmich deťoch maminka robila klasicky na ľanovej utierke s gumkou a prikryté vajlingom a že to bola fuška niet pochýb :)
ninusa27
Jeeeej, aj moja svokra ich takto robíííííí ;O).
sú naozaj skutočne výborné!!!!! mňamky!!!! hneď by som si dala jednu, či dve :O).
avanka
Betka11 staci, ak su velmi velke, radsej 7 minut
slavka11
vdaka za receptik. Buchticky sa velice podarili manzel povedal, ze ma nebicko v papupulke a vychvaloval ma do neba. Skoro dvojrocny syncek zjedol tri buchty na obed a mamine tiez velmi chutili. Ona parene buchty robila asi iba raz a aj to nadparove a tie sa jej nepodarili takze ich uz nikdy neskusala.
lia66
Robím-sú úžasné!!!...lepšie, ako klasické-to chrumkavučké na spodku-ňam, ňam, ňam...ako hovorí môj ročný synček...recept mám tiež od svokry-a ako som ho dostala cca 6 rokov dozadu, tak už iné nerobím-sú mňamózne!!!
vanilka111
ja som ich takto robla teraz a sú úžasné. samozrejme polovicu z nich som aj parila...,pre istotu... :-)
vanilka111
a niektoré sa pripiekli trochu viac,tak tie som chytro zjedla ja. mám sklokeramiku a budem musieť pošpekulovať s tou teplotou :-)
bonpari
stale sa bojim robit take tie prave parene buchty.. no na tieto som sa odhodlala a sice neboli na vzhlad dokonale, ale na chut boli super.. takze uz sa nebudem bat a postupne sa zdokonalim aj v tvaroch :) dakujem
avanka
a co sa stalo? boli take akoby zdrcnute? ak hej, staci o minutu menej parit:-) som rada, ze maju uspech
bonpari
nie, uparene boli dost aj chutili super.. len to neboli take pekne gulate buchticky, ale tvary to malo rozne, ake sa mi podarilo :) uz som ich robila zase, no tentokrat sa uz podobali na tie tvoje.. a poviem ti, ze odkedy vdaka tebe viem, ze si aj ja viem spravit doma parene buchty, mam na ne chut kazdy den a neviem sa ich dojest.. este raz dakujem :)
violetacamorova
Práve ich robím, len sa chcem spýtať, musí ísť do cesta tak veľa oleja? Inak šikovný recept s tou panvicou, naozaj sa robia takto šikovne a sú s tým pripečením zaujímavé.
avanka
ja som robila tento recept, uz mam iny:-) cesto si moze urobit kazdy podla seba....skus nahradit cast oleja mliekom, myslim, ze nic nepokazis..ja ak sa priznam, vela receptov upravujem, aby boli zdravsie a aj buchty robim s celozrnnou mukou
vovodca
Vynikající, robím každý týden aj kamoškom, čo nemajú doma sukňu :D, brzo upravím aj na slano, to bude paráda
alexfab
Super recept,nechcelo sa mi ich robit nad parou,rozmyslala som dat ich len upiect, a tu vidim jednoduchy recept,uz ich mam urobene,dakujeme pani svokre aj vam,avanka.
martina77
Odkedy som ich vyskusala, parene buchty mavame 2x do mesiaca. :) Dakujeme za skvely recept.
gordonko
... svokra robí , od svokry som obkukala atd. a svokor žiadný ??????
super recet vyzkúšam ...... možno aj ,,svokor,, budem
martapaula
Pre Bonpari.Ja vykrajujem buchty na pare hrnčekom,aby boli nielen dobré,ale aj pekné.Na spodné koliesko dám lekvár,prikryjem druhým kolieskom,pri okrajoch popritláčam a znova vykrojím hrnčekom.Tie okraje ešte spojím,a vyvaľkám.
tanulik20
Aj moja mamina parené buchty takto pripeká, raz sme ich robili spolu a boli suprové, dnes som sa ich rozhodla urobiť sama ale ako som ich vytiahla a dala na tanier tak mi splaskli :-( všetky....neviem kde som spravila chybu, robila som ich presne ako sa má....
luciab
Dnes si znovu otvaram tento recept v mojej KK...odkedy som ho objavila, robim buchty len takto a idu u nas ako na pase...a to manzel predtým velmi parene buchty nemusel. dnes si znovu pochutime. dakujem za skvely recept.
používateľ nemá avatar
gab
gab
výborné,včera som robila podľa tvojho receptu,už len také budem robiť,ďakujem za recept :)
zizonka
Súhlasím s ostatnými, super recept, dakujem zaň. Buchty sa vydarili, boli síce menšie ale aspoň viac :)
anazuz2014
len tsk pre info kolko kusov buchticiek z nich asi vide ?? bo vaham ci mi nebude stacit polovicna davka...
jollyl
Najlepsie parene buchty...robievala ich moja starka, robim aj ja...urcite stoja za vyskusanie, recept je super rozpisany




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia