Parené pečené buchty na panvici (fotorecept)

Parené pečené buchty na panvici (fotorecept)
Foto: avanka
avankaAvanka, recept pridal: 11. novembra 2010 7:27Ďalšie jeho recepty

Odkedy ma svokra naučila robiť parené buchty na panvici, moja rodina iné ani nechce. Odporúčam vyskúšať, sú nadýchané, zo spodu chrumkavé

Suroviny

4
porcie
70
minút
príprava
6
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Vypracujeme si cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste
Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 1

2

Potom ho rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, naplníme lekvárom (my máme najradšej slivkový) alebo ľubovoľným ovocím a klasickým spôsobom zabalíme buchty, ktoré necháme asi 20 minút podkysnúť.
Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 2

3

Na panvicu nalejeme trochu oleja a necháme ho rozpáliť. Poukladáme buchty, zakryjeme pokrievkou a necháme asi minútu, aby chytili zo spodu chrumkavú kôrku.
Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 3

4

Medzitým si zohrejeme asi 0,5 dcl vody, odkryjeme pokrievku, vodu vylejeme na panvicu, zakryjeme, stlmíme oheň a buchty paríme 5 minút.
Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 4

5

a tu už máme krásne nadýchané uparené buchty po 5 minútach. Poukladáme na taniere, dáme posýpku podľa chuti a dobrú chuť.
Parené pečené buchty na panvici (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • stefanm, 11. novembra 2010 o 08:47
    Ta toto vyskúšam.Pozdrav svokru a poďakuj jej za dobrý nápad!


  • marianne69, 11. novembra 2010 o 09:04
    teda toto vidim a citam1x,za vyskusanie to rozhodne stoji,clovek sa stale uci,ze pozdravujem svokru....:-)))


  • valeri, 11. novembra 2010 o 09:34
    Avanka, už som o tom počula, ale nemala som odvahu to vyskúšať, ale keď to vidím takto na vlastné oči, určite ich urobím.


  • sonijamt, 11. novembra 2010 o 12:10
    tak o tomto som ešte nepočula, ale určite vyskúšam, lebo parené buchty zbožňujeme, sú krásne :-) ak sa môžem opýtať, všetky sa tak vydaria, alebo sa stane, že niektoré aj padnú?


  • ka777sa, 11. novembra 2010 o 12:21
    Aj ja ich robím takýmto spôsobom. Buchty potriem olejom, aby sa nezlepili, ukladám ich tesnejšie vedľa seba, je nás 6 v rodine , tak ich musí byť veľa. Používam veľkú panvicu, široké kastróly, najlepšie sú nádoby s hrubým dnom. Tieto chrumkavé buchty sú oveľa lepšie, niečo medzi pečenými a parenými.


  • dorisa, 11. novembra 2010 o 12:36
    O takom niečom som nepočula. Ja som parené buchty nerobila nikdy, len kupujem, žeby som vyskúšala??


  • sbsgabi, 11. novembra 2010 o 13:14
    vyskúšam dík za dobrý nápad


  • jezibabka1, 11. novembra 2010 o 13:28
    vďaka vareche som sa konečne naučila kysnuté parené cesto a Ty prídeš s takou novinkou? Zase sa musím preškoliť:))) , ale ako pozerám na Tvoj recept, tak to bude stáť zato:) dík, vyskúšam:)


  • avanka, 11. novembra 2010 o 14:04
    babulky, dakujem za reakcie....
    je to ozaj jednoduche, treba to len skusit...a aj toto cesto mam osvedcene, zarabam ho sice v pekarnicke, ale aj rucne sa robi dobre....
    ja ich robim na Tefalovej panvici s hrubsim dnom, ale daju sa na akejkolvek....



  • danka007, 11. novembra 2010 o 14:15
    výborne.


  • emica, 11. novembra 2010 o 17:34
    konecne som sa sa dockala moja maminka ich takto robila a ja som sa na to neopytala ako dlho ich robi zajtra ich vyskusam pridu deti tak si posmaknu moc moc dik


  • ketty3811, 11. novembra 2010 o 17:42
    zaujímavy spôsob,ukladám a niekedy vyskúšam.


  • voz12, 11. novembra 2010 o 18:25
    takéto parené buchty robila moja mamina a ja som sa to od nej tiež naučila.Keď o nich niekde hovorím,pozerajú na mňa mladé gazdiné ako na zjavenie,lebo o takomto spôsobe ešte nepočuli.


  • evanaaa, 11. novembra 2010 o 21:08
    Zaujímavý postup a treba skúsiť, pripečené buchty som ešte nejedla, ale pred pár dňami som tu čítala takmer taký istý, ale s bezlepkovou múkou.Parené buchty od mamy boli akom z vaty, väčšinou s jej marhuľovým lekvárom. Slivkový sa mi zdá trochu ťažký, ten dávala na pečené buchty.


  • violetacamorova, 11. novembra 2010 o 21:12
    No dúfam, že sa mi podaria, už som čítala viac receptov, ale ešte som sa neodhodlala vyskúšať tieto buchty, tvoj postup vyzerá jednoducho skúsim!


  • marianna76, 11. novembra 2010 o 22:47
    fajn, vyskúšam, syn ich zrovna zajtra chcel, aby sme spravili. ja robievam parené v parnom hrnci.


  • anina43, 12. novembra 2010 o 04:16
    tento spôsob parenia odporúčam, ja síce parené buchty už dávno nerobievam, ale nosieva mi ich moja dobrá susedka, ktorá ich robí často. jemne ich pripečie na masle , ich chuť je vynikajúca a sú ako páper


  • evas13, 12. novembra 2010 o 05:10
    Za môjho mladého veku som nikdy iné buchty na pare nejedla, len pečené a boli veľmi dobré, asi tak ako Tvoje. Mňam :)))


  • zuzanas, 12. novembra 2010 o 13:41
    huraaaa, konečne budú u nás parené buchty :) mám jendu otázku...spomínala si, že cesto robíš v pekárničke... používaš presne tieto pomery surovín? a dávaš do DP čerstvé droždie alebo sušené? ak sušené tak koľko? (sorry za veľa otázok ale ja - začiatočník) :)


  • avanka, 12. novembra 2010 o 16:01
    Zuzi, ja len cerstve drozdie pouzivam.....a do pekarnicky ide presne tento pomer surovin.....


  • babav, 12. novembra 2010 o 17:18
    Vdaka za recept!Teraz uz viem vediet ako dlho ich treba prazit a ako dlho parit.Moja mama ich robieval len takto ,tak si to po dlhych rokoch zopakujem;-)


  • sejla, 18. novembra 2010 o 14:31
    Ahoj Avanka prave som pozerala tvoje buhty ,este som tak nerobila ,ale idem skusit no ja potrebujem aj knedlik tak len dufam ,ze sa podari aj ten.


  • alik011, 22. novembra 2010 o 18:58
    vyskúšala som je to super , rýchlejšie ako na pare a aj chutnejšie...


  • zuzanakovalcikova, 4. februára 2011 o 13:13
    Dnes skusam tvoj receptik,tak uvidime ako to dopadne:)Tie tvoje vyzeraju suuuper:)


  • hubata, 24. marca 2011 o 19:23
    Moja babka ich takto robila. Len pozor na popálenie !


  • iva2111, 5. apríla 2011 o 09:53
    Wooow! Ukládám, vyzkouším! Díky za recept :-)


  • yanah, 5. apríla 2011 o 10:42
    Parené buchty robím týmto spôsobom už dobrých 20 rokov a naučila ma to moja babka. Vyskúšajte :))


  • rybarik2, 6. apríla 2011 o 00:15
    Takéto parené buchty sú najlepšie a mne chutia viac ako robené
    na paráku. Ja na panvicu dám roztopiť maslo, poukladám buchty,
    dám 6-7 PL vriacej vody, podľa počtu buchiet. Pripiecť nachám až potom.
    čerstvé marhuľe, vody dám o lyžicu viac.


  • mariaklara, 6. apríla 2011 o 23:24
    Ješkovi zraky, to musí byť dobrota, Ja ich len parím a keď ich prihrievam, vtedy ich dám na panvicu pripiecť. Moja svokra ich takto robievala, mala na to taký ťááážký kastról. Kastróla niet. Vyskúšam takto.


  • ata8888, 7. mája 2011 o 13:29
    mnam ja buchty mozem urcite ich skusim...dakujem a ukladam ...ano Klari u nas vo VR to dost pocuvam nie parene ale pecene ...


  • modrykamen, 13. mája 2011 o 06:05
    To sú mňamky od mojej starej mamky. Naučila sa to aj moja pani. Nič lepšie z múčnych jedál nepoznám. Lekvár môže byť hociaký


  • klaura, 27. mája 2011 o 00:08
    aj moja svokra ich robila presne takto ... vyskúšam, prekvapím manžela ... :)


  • betka11, 3. júna 2011 o 21:01
    Zaujímavé a naozaj stačí 5 min.naparovať/piecť?


  • marcy, 3. júna 2011 o 21:32
    nepoznám,vyskúšam....pri ôsmich deťoch maminka robila klasicky na ľanovej utierke s gumkou a prikryté vajlingom a že to bola fuška niet pochýb :)


  • ninusa27, 3. júna 2011 o 21:44
    Jeeeej, aj moja svokra ich takto robíííííí ;O).
    sú naozaj skutočne výborné!!!!! mňamky!!!! hneď by som si dala jednu, či dve :O).


  • avanka, 4. júna 2011 o 10:34
    Betka11 staci, ak su velmi velke, radsej 7 minut


  • slavka11, 15. októbra 2011 o 18:10
    vdaka za receptik. Buchticky sa velice podarili manzel povedal, ze ma nebicko v papupulke a vychvaloval ma do neba. Skoro dvojrocny syncek zjedol tri buchty na obed a mamine tiez velmi chutili. Ona parene buchty robila asi iba raz a aj to nadparove a tie sa jej nepodarili takze ich uz nikdy neskusala.


  • cistinka, 15. októbra 2011 o 19:19
    Práve sme ich dojedli....fantázia :-)


  • lia66, 27. októbra 2011 o 20:25
    Robím-sú úžasné!!!...lepšie, ako klasické-to chrumkavučké na spodku-ňam, ňam, ňam...ako hovorí môj ročný synček...recept mám tiež od svokry-a ako som ho dostala cca 6 rokov dozadu, tak už iné nerobím-sú mňamózne!!!


  • vanilka111, 10. januára 2012 o 09:42
    ja som ich takto robla teraz a sú úžasné. samozrejme polovicu z nich som aj parila...,pre istotu... :-)


  • vanilka111, 10. januára 2012 o 09:58
    a niektoré sa pripiekli trochu viac,tak tie som chytro zjedla ja. mám sklokeramiku a budem musieť pošpekulovať s tou teplotou :-)


  • bonpari, 10. februára 2012 o 21:15
    stale sa bojim robit take tie prave parene buchty.. no na tieto som sa odhodlala a sice neboli na vzhlad dokonale, ale na chut boli super.. takze uz sa nebudem bat a postupne sa zdokonalim aj v tvaroch :) dakujem


  • avanka, 10. februára 2012 o 21:21
    a co sa stalo? boli take akoby zdrcnute? ak hej, staci o minutu menej parit:-) som rada, ze maju uspech


  • bonpari, 13. marca 2012 o 22:18
    nie, uparene boli dost aj chutili super.. len to neboli take pekne gulate buchticky, ale tvary to malo rozne, ake sa mi podarilo :) uz som ich robila zase, no tentokrat sa uz podobali na tie tvoje.. a poviem ti, ze odkedy vdaka tebe viem, ze si aj ja viem spravit doma parene buchty, mam na ne chut kazdy den a neviem sa ich dojest.. este raz dakujem :)


  • violetacamorova, 26. marca 2012 o 14:04
    Práve ich robím, len sa chcem spýtať, musí ísť do cesta tak veľa oleja? Inak šikovný recept s tou panvicou, naozaj sa robia takto šikovne a sú s tým pripečením zaujímavé.


  • avanka, 26. marca 2012 o 14:25
    ja som robila tento recept, uz mam iny:-) cesto si moze urobit kazdy podla seba....skus nahradit cast oleja mliekom, myslim, ze nic nepokazis..ja ak sa priznam, vela receptov upravujem, aby boli zdravsie a aj buchty robim s celozrnnou mukou


  • vovodca, 22. júla 2012 o 20:29
    Vynikající, robím každý týden aj kamoškom, čo nemajú doma sukňu :D, brzo upravím aj na slano, to bude paráda


  • alexfab, 23. júla 2012 o 13:23
    Super recept,nechcelo sa mi ich robit nad parou,rozmyslala som dat ich len upiect, a tu vidim jednoduchy recept,uz ich mam urobene,dakujeme pani svokre aj vam,avanka.


  • sslavica, 2. decembra 2012 o 12:36
    dnes som skúšala a super.


  • martina77, 21. decembra 2012 o 11:09
    Odkedy som ich vyskusala, parene buchty mavame 2x do mesiaca. :) Dakujeme za skvely recept.


  • gordonko, 18. januára 2013 o 14:45
    ... svokra robí , od svokry som obkukala atd. a svokor žiadný ??????
    super recet vyzkúšam ...... možno aj ,,svokor,, budem


  • martapaula, 12. septembra 2013 o 13:46
    Pre Bonpari.Ja vykrajujem buchty na pare hrnčekom,aby boli nielen dobré,ale aj pekné.Na spodné koliesko dám lekvár,prikryjem druhým kolieskom,pri okrajoch popritláčam a znova vykrojím hrnčekom.Tie okraje ešte spojím,a vyvaľkám.


  • tanulik20, 21. novembra 2013 o 15:10
    Aj moja mamina parené buchty takto pripeká, raz sme ich robili spolu a boli suprové, dnes som sa ich rozhodla urobiť sama ale ako som ich vytiahla a dala na tanier tak mi splaskli :-( všetky....neviem kde som spravila chybu, robila som ich presne ako sa má....


  • avanka, 22. novembra 2013 o 06:35
    @tanulik20 treba skratit dobu parenia, ja velke buchty parim 6 minut a male 5


  • luciab, 10. februára 2014 o 13:00
    Dnes si znovu otvaram tento recept v mojej KK...odkedy som ho objavila, robim buchty len takto a idu u nas ako na pase...a to manzel predtým velmi parene buchty nemusel. dnes si znovu pochutime. dakujem za skvely recept.


  • gab, 26. marca 2014 o 08:01
    výborné,včera som robila podľa tvojho receptu,už len také budem robiť,ďakujem za recept :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist