Parená knedľa

Parená knedľa
Foto: smile616
smile616Smile616, recept pridal: 19. februára 2013 3:31Ďalšie jeho recepty

Takto ju robievam ja a zatial sa vždy podarila:))

Suroviny

2
porcie
10
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Veľmi jednoduchý recept:). Do 2dcl vlažného mlieka dám lyžičku cukru a rozdrvím droždie, nechám pár minút kým sa spraví kvások . Do misky si dám múku a posypem soľou. Kvások a vajce pridám k múke a vypracujem cesto. Prikryjem misku a nechám kysnúť na teplom mieste asi 30min .

2

Cesto si rozdelím na dve polovice a spravím dva pekné bochníky .Vytvarujem z nich dve bagetky. Netreba zabudnúť potrieť olejom pred parením ,inak sa popraskajú ale chutia rovnako:)
Parená knedľa - obrázok 2

3

Robim klasicky na hrnci s horúcou vodou a utierkou .Prikryjem misku vandlíkom alebo hrncom a parím asi 25 min jednu.
Parená knedľa - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 13 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • valeri, 19. februára 2013 o 10:27
    Stará, dobrá klasika, robím ich takisto, len nedávam vajce.


  • sisuk, 19. februára 2013 o 10:36
    krásne vydarené knedle! Tiež dávam aj vajce


  • medovnicek, 19. februára 2013 o 11:03
    domáce sú veru aj tak najsamlepšie:)


  • smile616, 19. februára 2013 o 11:56
    ja som sa do robenia knedle pustila len pred rokom :)ale uz ju robim stale..bez vajca som neskusala


  • jerica, 19. februára 2013 o 12:26
    stará dobrá klasika :-)


  • danielas, 19. februára 2013 o 12:46
    Sú krásne :)


  • anina6, 19. februára 2013 o 13:53
    už som dlho nerobila domáce knedle, musím sa polepšiť. ďakujem za pripomenutie. ináč máš pekné tie knedle, vydarili sa ti.


  • smile616, 19. februára 2013 o 15:51
    ďakujem :)domáce sú najlepšie treba iba také robiť:)


  • izabella929, 19. februára 2013 o 16:18
    krásne knedlíky.)))


  • ajay, 19. februára 2013 o 18:11
    perfektne, moja mamka robievala tak isto


  • marselina, 19. februára 2013 o 18:22
    som rada, že som našla recept na pravú domácu:))ďakujem:)


  • smile616, 19. februára 2013 o 18:48
    moja hlavne overený recept:) môžeš sa spoľahnúť:))


  • joel, 20. februára 2013 o 19:35
    škoda, že si ju neprekrojila, ja radšej miesim na vode, zda sa mi že je viac nadychaná


  • misladelka, 22. februára 2013 o 11:17
    Aj ja som vďačná za tento recept, skúšala som raz spraviť z prášku, hoci neznášam polotovary a priateľ sa mi smial, keď som mu volala, aby kúpil v obchode:-) a smial sa, aj keď tie kváziknedle videli:-) to sa mi už určite nestane, keď dodrží m tvoj postup, vsak? :-)


  • smile616, 24. februára 2013 o 23:38
    heh :Dveru aj to sa stáva :)aspon ste sa zasmiali :Dtak to som to mala ja prvý krát ked som skúšala prvú knedlu no a potom sa mi darí takto stále..malo by sa ti to podariť ja ju robím presne tak,keď vyskúšaš daj vedieť:))


  • bobina, 21. apríla 2013 o 09:34
    mam ju vyskusanu je skutocne vyborna


  • gumidekmomo, 1. mája 2013 o 11:52
    velmi dobra knedlicka z tohto receptu musim povedat ..vsetkym nam chutila a pritom jednoduchy recept dakujemm :DDD Ukladam si ho medzi oblubene :D


  • basha107, 3. septembra 2013 o 09:19
    Prvy krat v zivote som skusila knedlu a prave podla tohoto recept. Podarila sa na vybornu :) Odteraz ziadne kupovane knedle, len domace podla tvojho receptiku :)


  • chris7, 19. októbra 2013 o 12:53
    ta jedna kocka na pol kila nieje vela?


  • lydialily, 1. novembra 2013 o 11:32
    na moj vkus tuhá ale chuťovo fajn


  • sisulik19, 9. decembra 2013 o 11:05
    už som vyskušala xy receptov, ale tento je super a hlavne manželovi chutí... :) dakujem...


  • kvorkin, 3. januára 2014 o 14:29
    pekne knedle aj ked si osobne myslim ze z hladkej muky dost tvrde. radsej pouzivam polohrubu muku.


  • brano24, 3. januára 2014 o 16:08
    Idem to vyskúšať v ,,parnom hrnci" ...robil to už v ňom niekto ???


  • elysa, 3. januára 2014 o 17:11
    áno, ja ich parím v parnom hrnci, aj knedle aj parené buchty...


  • ckatka, 6. februára 2014 o 20:29
    potvrdzujem, ze sa daju spravit aj zo spaldovej muky a sojoveho mlieka :) su dooost jedle :)


  • pevinka, 11. februára 2014 o 10:51
    Ja si cesto pripravujem v pekárnicke na chlieb, je krásne nadychane, sama bublinka :-)


  • eviana, 11. februára 2014 o 10:56
    Ja si cesto pripravujem zásadne rukami, je krásne nadýchané, samá bublinka :)


  • pevinka, 11. februára 2014 o 11:25
    uzasny recept, ja som dala muku pol na pol hladku a polohrubu. na skusku, ale to uz je detail. dakujem za dlho hladany receptik


  • viera1, 11. februára 2014 o 11:39
    Ja robím túto a je zatiaľ najlepšia zo všetkých receptov.Pravdou je,že treba vyskúšať,ktorá vám bude chutiť najviac:
    » varecha.pravda.sk/recepty/jogurtova-knedla-fotorecept/102...


  • camembert, 19. februára 2014 o 13:48
    vyzerajú veľmi dobre, vyskúšam


  • ponape, 2. marca 2014 o 12:52
    prave som dorobila moju prvu knedlu v zivote podla tvojho receptu a je super!Akurat som robila trosku zdravsiu alternativu zo spaldovej celozrnej muky (pol na pol s obyc polohrubou) a frcla som aj trochu oleja do cesta a parila som v paraku.Vyslo vsetko luxusne:o)Dakujem za inspiraciu:o)


  • emmajane, 8. novembra 2014 o 17:00
    Ja som ju práve "doparila",spravila som z dvojitej dávky v pekárničke (2ks suš.droždie na 500g múky-dr Oetker)ináč všetko dvojmo,,, mlieko+voda 1:1,,,cesto bolo véééľmi tuhé,tak som pridala najprv 1dcl vlažnej vody-stále veľmi tuhé,tak som priliala ešte 1dcl vl.vody a bolo to akurát...(takže spolu 6dcl tekutiny) cesto super... nenechávala som vykysnúť,hneď som rozdelila na 4 časti,vytvarovala som bochníčky-teraz som nechala podkysnúť,,, zapla som parný hrniec a keď bol naštartovaný parila som postupne po dva kusy- 25 minút. Po otvorení som hneď popichala špajlou,vybrala z hrnca,pomastila olejom a nechala vychladnúť-výsledok - fenomenálny :-) najlepšia knedľa akú som kedy robila,mňam-inú už robiť nebudem... :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist