Parená knedľa

Parená knedľa
Foto: smile616
smile616Smile616, recept pridal: 19. februára 2013 3:31Ďalšie jeho recepty

Takto ju robievam ja a zatial sa vždy podarila:))

Suroviny

2
porcie
10
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Veľmi jednoduchý recept:). Do 2dcl vlažného mlieka dám lyžičku cukru a rozdrvím droždie, nechám pár minút kým sa spraví kvások . Do misky si dám múku a posypem soľou. Kvások a vajce pridám k múke a vypracujem cesto. Prikryjem misku a nechám kysnúť na teplom mieste asi 30min .

2

Cesto si rozdelím na dve polovice a spravím dva pekné bochníky .Vytvarujem z nich dve bagetky. Netreba zabudnúť potrieť olejom pred parením ,inak sa popraskajú ale chutia rovnako:)
Parená knedľa - obrázok 2

3

Robim klasicky na hrnci s horúcou vodou a utierkou .Prikryjem misku vandlíkom alebo hrncom a parím asi 25 min jednu.
Parená knedľa - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • valeri, 19. februára 2013 o 10:27
    Stará, dobrá klasika, robím ich takisto, len nedávam vajce.


  • sisuk, 19. februára 2013 o 10:36
    krásne vydarené knedle! Tiež dávam aj vajce


  • medovnicek, 19. februára 2013 o 11:03
    domáce sú veru aj tak najsamlepšie:)


  • smile616, 19. februára 2013 o 11:56
    ja som sa do robenia knedle pustila len pred rokom :)ale uz ju robim stale..bez vajca som neskusala


  • jerica, 19. februára 2013 o 12:26
    stará dobrá klasika :-)


  • danielas, 19. februára 2013 o 12:46
    Sú krásne :)


  • anina6, 19. februára 2013 o 13:53
    už som dlho nerobila domáce knedle, musím sa polepšiť. ďakujem za pripomenutie. ináč máš pekné tie knedle, vydarili sa ti.


  • smile616, 19. februára 2013 o 15:51
    ďakujem :)domáce sú najlepšie treba iba také robiť:)


  • izabella929, 19. februára 2013 o 16:18
    krásne knedlíky.)))


  • ajay, 19. februára 2013 o 18:11
    perfektne, moja mamka robievala tak isto


  • marselina, 19. februára 2013 o 18:22
    som rada, že som našla recept na pravú domácu:))ďakujem:)


  • smile616, 19. februára 2013 o 18:48
    moja hlavne overený recept:) môžeš sa spoľahnúť:))


  • joel, 20. februára 2013 o 19:35
    škoda, že si ju neprekrojila, ja radšej miesim na vode, zda sa mi že je viac nadychaná


  • misladelka, 22. februára 2013 o 11:17
    Aj ja som vďačná za tento recept, skúšala som raz spraviť z prášku, hoci neznášam polotovary a priateľ sa mi smial, keď som mu volala, aby kúpil v obchode:-) a smial sa, aj keď tie kváziknedle videli:-) to sa mi už určite nestane, keď dodrží m tvoj postup, vsak? :-)


  • smile616, 24. februára 2013 o 23:38
    heh :Dveru aj to sa stáva :)aspon ste sa zasmiali :Dtak to som to mala ja prvý krát ked som skúšala prvú knedlu no a potom sa mi darí takto stále..malo by sa ti to podariť ja ju robím presne tak,keď vyskúšaš daj vedieť:))


  • bobina, 21. apríla 2013 o 09:34
    mam ju vyskusanu je skutocne vyborna


  • gumidekmomo, 1. mája 2013 o 11:52
    velmi dobra knedlicka z tohto receptu musim povedat ..vsetkym nam chutila a pritom jednoduchy recept dakujemm :DDD Ukladam si ho medzi oblubene :D


  • basha107, 3. septembra 2013 o 09:19
    Prvy krat v zivote som skusila knedlu a prave podla tohoto recept. Podarila sa na vybornu :) Odteraz ziadne kupovane knedle, len domace podla tvojho receptiku :)


  • chris7, 19. októbra 2013 o 12:53
    ta jedna kocka na pol kila nieje vela?


  • lydialily, 1. novembra 2013 o 11:32
    na moj vkus tuhá ale chuťovo fajn


  • sisulik19, 9. decembra 2013 o 11:05
    už som vyskušala xy receptov, ale tento je super a hlavne manželovi chutí... :) dakujem...


  • kvorkin, 3. januára 2014 o 14:29
    pekne knedle aj ked si osobne myslim ze z hladkej muky dost tvrde. radsej pouzivam polohrubu muku.


  • brano24, 3. januára 2014 o 16:08
    Idem to vyskúšať v ,,parnom hrnci" ...robil to už v ňom niekto ???


  • elysa, 3. januára 2014 o 17:11
    áno, ja ich parím v parnom hrnci, aj knedle aj parené buchty...


  • ckatka, 6. februára 2014 o 20:29
    potvrdzujem, ze sa daju spravit aj zo spaldovej muky a sojoveho mlieka :) su dooost jedle :)


  • pevinka, 11. februára 2014 o 10:51
    Ja si cesto pripravujem v pekárnicke na chlieb, je krásne nadychane, sama bublinka :-)


  • eviana, 11. februára 2014 o 10:56
    Ja si cesto pripravujem zásadne rukami, je krásne nadýchané, samá bublinka :)


  • pevinka, 11. februára 2014 o 11:25
    uzasny recept, ja som dala muku pol na pol hladku a polohrubu. na skusku, ale to uz je detail. dakujem za dlho hladany receptik


  • viera1, 11. februára 2014 o 11:39
    Ja robím túto a je zatiaľ najlepšia zo všetkých receptov.Pravdou je,že treba vyskúšať,ktorá vám bude chutiť najviac:
    » varecha.pravda.sk/recepty/jogurtova-knedla-fotorecept/102...


  • camembert, 19. februára 2014 o 13:48
    vyzerajú veľmi dobre, vyskúšam


  • ponape, 2. marca 2014 o 12:52
    prave som dorobila moju prvu knedlu v zivote podla tvojho receptu a je super!Akurat som robila trosku zdravsiu alternativu zo spaldovej celozrnej muky (pol na pol s obyc polohrubou) a frcla som aj trochu oleja do cesta a parila som v paraku.Vyslo vsetko luxusne:o)Dakujem za inspiraciu:o)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist