Paradajková omáčka

Paradajková omáčka
Foto: renka73
renka73Renka73, recept pridal: 30. júla 2012 14:53Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z oleja a múky spravíme zásmažku .Zalejeme vodou a poriadne rozmiešame metličkou aby sa nám nespravili hrudky z múky.
Paradajková omáčka  - obrázok 1

2

Pridáme pretlak,korenie,soľ,bobkový list a cukor.Rozmiešame metličkou,privedieme k varu.
Paradajková omáčka  - obrázok 2

3

Keď začne vrieť vkladáme kuličky z mäsa a necháme na miernom ohni variť asi 15-20 minút.
Paradajková omáčka  - obrázok 3

4

Hotové môžme ešte prikoreniť.Podávame s knedlou alebo tarhoňou ja som dala cestovinovú ryžu.
Paradajková omáčka  - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 30. júla 2012 o 17:44
    to jedlo máme aj my veľmi radi.-)


  • megi118, 30. júla 2012 o 18:01
    to milujeme:)


  • karolka, 30. júla 2012 o 18:02
    Robím ju úplne rovnako ako ty, pridávam ešte mletú škoricu-na špic noža...


  • violetacamorova, 30. júla 2012 o 18:59
    Takto ju robi moja mama a podla nej ju robim aj ja je to najlepsia paradajkova omacka pre mna.


  • helca103, 30. júla 2012 o 19:18
    - tebe sa varí keď máš takú šikovnú pomocníčku :-)
    Veľmi lákavý recept, omáčku robím presne ako Ty, narobila si mi chute veru zajtra urobím aj s tými tvojimi guličkami....


  • medovnicek, 30. júla 2012 o 20:09
    moje obľúbené


  • orchidea, 30. júla 2012 o 20:20
    paradajková omáčky...moja najobľúbenejšia ako aj polievka...robím ju aj ja tak ako ty, na chuť hodím ešte klinček...ináč mňamkové jedlo čo si uvarila...


  • ejta, 31. júla 2012 o 08:20
    Konečne som objavila niekoho, kto jedáva paradajkovú omáčku s ryžou :-) Doteraz som bola za exota ....


  • evanaaa, 1. augusta 2012 o 22:56
    Ja tiež robím takto isto paradajkovú omáčku, len nedávam bobk. list, ale tak ako @karolka , dávam do zásmažky štipku škorice. Robím ju k plnenej paprike alebo k varenému hovädziemu mäsu.


  • tilau, 5. augusta 2012 o 06:33
    chcem sa spýtať na tú múku, ja vždy robievam zápražky z hladkej múky a tu je polohrubá. Či je to jedno?


  • renka73, 10. augusta 2012 o 21:22
    Ja dávam polohrubú múku


  • malypitbul, 7. novembra 2012 o 13:51
    Ja davam tiez hladku muku. Je to asi v podstate jedno. Ta muka to len zahustuje.


  • rressia, 12. októbra 2013 o 18:39
    ja do guličiek nedávam múku, ale polouvarenú ryžu a na drobno pokrájanú cibuľku.


  • ribizli, 19. januára 2014 o 12:10
    práve som ju dorobila...moja prvá! robila som podľa tohto receptu a je skvelá! Ďakujem :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist