Paradajková omáčka

Paradajková omáčka
Foto: renka73
renka73Renka73, 42 ročná žena, Ružomberok-Brno, recept pridala: 30. júla 2012 14:53Ďalšie jej recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z oleja a múky spravíme zásmažku .Zalejeme vodou a poriadne rozmiešame metličkou aby sa nám nespravili hrudky z múky.
Paradajková omáčka  - obrázok 1

2

Pridáme pretlak,korenie,soľ,bobkový list a cukor.Rozmiešame metličkou,privedieme k varu.
Paradajková omáčka  - obrázok 2

3

Keď začne vrieť vkladáme kuličky z mäsa a necháme na miernom ohni variť asi 15-20 minút.
Paradajková omáčka  - obrázok 3

4

Hotové môžme ešte prikoreniť.Podávame s knedlou alebo tarhoňou ja som dala cestovinovú ryžu.
Paradajková omáčka  - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 30. júla 2012 o 17:44
    to jedlo máme aj my veľmi radi.-)


  • megi118, 30. júla 2012 o 18:01
    to milujeme:)


  • karolka, 30. júla 2012 o 18:02
    Robím ju úplne rovnako ako ty, pridávam ešte mletú škoricu-na špic noža...


  • violetacamorova, 30. júla 2012 o 18:59
    Takto ju robi moja mama a podla nej ju robim aj ja je to najlepsia paradajkova omacka pre mna.


  • helca103, 30. júla 2012 o 19:18
    - tebe sa varí keď máš takú šikovnú pomocníčku :-)
    Veľmi lákavý recept, omáčku robím presne ako Ty, narobila si mi chute veru zajtra urobím aj s tými tvojimi guličkami....


  • medovnicek, 30. júla 2012 o 20:09
    moje obľúbené


  • orchidea, 30. júla 2012 o 20:20
    paradajková omáčky...moja najobľúbenejšia ako aj polievka...robím ju aj ja tak ako ty, na chuť hodím ešte klinček...ináč mňamkové jedlo čo si uvarila...


  • ejta, 31. júla 2012 o 08:20
    Konečne som objavila niekoho, kto jedáva paradajkovú omáčku s ryžou :-) Doteraz som bola za exota ....


  • evanaaa, 1. augusta 2012 o 22:56
    Ja tiež robím takto isto paradajkovú omáčku, len nedávam bobk. list, ale tak ako @karolka , dávam do zásmažky štipku škorice. Robím ju k plnenej paprike alebo k varenému hovädziemu mäsu.


  • tilau, 5. augusta 2012 o 06:33
    chcem sa spýtať na tú múku, ja vždy robievam zápražky z hladkej múky a tu je polohrubá. Či je to jedno?


  • renka73, 10. augusta 2012 o 21:22
    Ja dávam polohrubú múku


  • malypitbul, 7. novembra 2012 o 13:51
    Ja davam tiez hladku muku. Je to asi v podstate jedno. Ta muka to len zahustuje.


  • rressia, 12. októbra 2013 o 18:39
    ja do guličiek nedávam múku, ale polouvarenú ryžu a na drobno pokrájanú cibuľku.


  • ribizli, 19. januára 2014 o 12:10
    práve som ju dorobila...moja prvá! robila som podľa tohto receptu a je skvelá! Ďakujem :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist