Paradajková nátierka

mracik9 - fotkamracik9, 28. augusta 2015
Paradajková nátierka
Foto: mracik9

Tento rok mám krásnu úrodu paradajok, tak experimentujem. Okrem iného, som urobila túto pomazánku, poviem vám, je to super vec na chlebík s maslom Zobraziť celý popisTento rok mám krásnu úrodu paradajok, tak experimentujem. Okrem iného, som urobila túto pomazánku, poviem vám, je to super vec na chlebík s maslom a aj ako príloha k mäsu. Verím, že si ju obľúbite.

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
1/2 kg
2 ks
2 ks kyslejšie
1 dl
1/2 dl
3 PL
10 guličiek
3 lístky
3 ks




Postup

  1. 1

    Paradajky pokrájam a dám variť, aby sa rozvarili, rozmixujem, prepasírujem. Pridám tam čierne korenie a bobkový list. Nechám ich variť do zhustnutia. Medzitým si na oleji opečiem do sklovita cibuľu, pridám nakrájanú kapiu, očistené fefóny a jabĺčka. Zalejem to paradajkovou šťavou, z ktorej som vybrala korenie, rozmixujem a varím ešte asi pol hodinu, záleží akú hustú sme mali paradajkovú zmes. Pred koncom varenia pridáme podľa vlastnej chuti ocot, cukor a soľ. Teraz už iba naplniť poháre vriacou pomazánku, otočiť hore dnom a nechať do druhého dňa vychladnúť. Má to jemne pikantnú sladkokyslú chuť. Jeden pohár som už ochutnávaním zjedla. Niekedy sme robili paprikovú a myslím že táto sa jej vyrovná.

Diskusia k receptu

radost
no my sme nie takí šťastlivci..úroda je bohatá..no po augustovom daždi všetky rajčiny popraskali..aj zelené..zárodok hniloby..čo sa dá-zachraňujeme..aj podobnými nátierkami..možno skúsim aj tvoju..
jozka2
Je to cosi podobne ako ajvar,zaiste vyborne na topinky.Mam taketo rada k ranajkam s vajickom atd.
mracik9
radost,u nás vôbec neprší,všetku vodu ťaháme zo studne a poloievame,neverila som že bude až taká úroda,ale ta drina stala za to,pomazánka je výborná :))
mracik9
jozka2,určite to je dobré aj na topinky,nemám papriku,tak ten pokus s paradajkami je super :))
mracik9
frezia68,máš pravdu,dobrotka,ďakujem za hviezdičky :))
mracik9
mirop,trochu iné ako kečup,ale aj ja si rada dám :)
mracik9
izabella929,ďakujem,veľa inšpirácii mám od teba :))
izabella929
@mracik9 , som ťa už postrádala..)ja už toľko nevymýšľam, lebo už nemám záhradu..ale ďakujem veľmi pekne za milé slová, ktoré ma potešili.-)
mracik9
izabella929,som rada že aspoň niekomu :),ja mám opačný prípad,odsťahovala som sa na dedinu a mám veľkú záhradu,tak teraz sa snažím zúžitkovať úrodu,ale na teba nemám :))
babkamt
si šikovná, tiež sa snažím zužitkovať ovocie a zeleninu, čo dopestujem.
mracik9
babkamt,ďakujem,zima je dlhá a zo špajze sa potom dobre vyberá,momentálne varím slivkový lekvár :))
olinecka
Výborne, máme dosť paradajok na zahrádke možno urobím .Ja zvyknem z cukety alebo tekvice pomazanku .Pridať nastruhanu a môže byť podľa Tvojho postupu,U mna to máš za 3*!!!!!Potom je výborna na hrianky,pozdravujem!!!
mracik9
olinecka,mne sa toho roku nejak cuketám nedarilo,ale zato paradajkám áno,ale tu cuketovú poznám,možno na budúci rok,pozdravujem aj ja :))
elba
dnes ho práve skúšam ,dúfam že sa podarí
elba
práve som ho dokončila je naozqj super 5 hviezdičiek (som zvedavá koľko mi dá zaň manžel)
mracik9
elba,som rada že chutí,dúfam že bude aj manžel spokojný,ja som sa rozhodla urobiť ešte jednú várku z posledných,lebo ju rýchlo vyjedáme :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia