Paradajková nátierka

Autor receptu: mracik9

Tento rok mám krásnu úrodu paradajok, tak experimentujem. Okrem iného, som urobila túto pomazánku, poviem vám, je to super vec na chlebík s maslom a aj ako príloha k mäsu. Verím, že si ju obľúbite.

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Paradajky pokrájam a dám variť, aby sa rozvarili, rozmixujem, prepasírujem. Pridám tam čierne korenie a bobkový list. Nechám ich variť do zhustnutia. Medzitým si na oleji opečiem do sklovita cibuľu, pridám nakrájanú kapiu, očistené fefóny a jabĺčka. Zalejem to paradajkovou šťavou, z ktorej som vybrala korenie, rozmixujem a varím ešte asi pol hodinu, záleží akú hustú sme mali paradajkovú zmes. Pred koncom varenia pridáme podľa vlastnej chuti ocot, cukor a soľ. Teraz už iba naplniť poháre vriacou pomazánku, otočiť hore dnom a nechať do druhého dňa vychladnúť. Má to jemne pikantnú sladkokyslú chuť. Jeden pohár som už ochutnávaním zjedla. Niekedy sme robili paprikovú a myslím že táto sa jej vyrovná.