Paprikový bôčik na kapuste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú zeleninu s cesnakom, bobkovým listom, korením, soľou, rascou a octom dáme do hrnca, pridáme bôčik a zalejeme vodou, aby bolo mäso zakryté, a na slabom plameni varíme domäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a nakrájame.
  2. Zemiaky zmiešame s ostatnými prísadami a vyformujeme knedličky, ktoré uvaríme v slanej vode. Cibuľu opražíme, pridáme najemno nasekané oškvarky a pažítku a necháme vychladnúť. Knedličky dáme do panvice s oškvarkami a premiešame.
  3. Paprikový krém: Do hrnca dáme olej, cibuľu, červenú očistenú papriku a restujeme dozlata. Keď je paprika mäkká, olej zlejeme a necháme vychladnúť. Potom ju vložíme do mixéra a so smotanou zmixujeme na hladkú omáčku, ktorú vylejeme do hrnca a necháme zovrieť. Odstavíme a zmiešame s kúskami studeného masla. Kapustu uložíme na tanier s bôčikom, prelejeme krémom a servírujeme s knedličkami.