Paprčkový perkelt - winter edition (fotorecept)
Autor receptu: regina4
Výborný recept na maďarský spôsob :)
5-6 porcií |
90 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové nožičky narežem na menšie kusy (ja režem každú na 3 kusy) a dám ich do tlakového hrnca. Dolejem studenej vody a varím pod tlakom na nízkom ohni cca 30-40 minút.
- Kým sa nožičky varia, narežem cibuľu na menšie kocky a popražím ju v bravčovej masti. Pred dopražením cibule pridám pretlačený cesnak aby sa dopražil s cibuľou. Keď hrniec odstavím z ohňa, počkám kým prestane masť vrieť a pridám mletú červenú papriku.
- Skoro uvarené nožičky povyberám z vývaru, v ktorom sa varili a dobre ich premiešam s opraženou cibuľkou.
- K nožičkám pridám nakrájanú paradajku, papriku, mleté čierne korenie, nové korenie celé, na menšie kocky nakrájané zemiaky, zalejem červeným vínom a vývarom z nožičiek.
- Varím, kým sa šťava nezahustí na perkelt, občas premiešam. Na konci dochutím soľou podľa potreby. Po odstavení z ohňa naberačkou pozbieram z vrchu masť.
Podávam s chlebom a červeným vínom.
Dobrú chuť !