Bravčová panenka

Panenka Wellington

Autor receptu: jaroslav1234

Stredne náročný recept, ale o to chutnejší výsledok.

8
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Dve panenky rozkrojíme na polovice. Osolíme, okoreníme a sprudka zo všetkých strán opečieme na panvici, aby sa mäso zatiahlo. Keď mäso vychladne, natrieme ho horčicou.
  2. Zo špenátu, múky a vajec vymiešame cesto a upečieme 4 palacinky. Snažíme sa palacinky spraviť čo najtenšie.
  3. Nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom opražíme a pridáme nakrájané šampiňóny. Celú zmes necháme popražiť, aby sa zo šampiňónov odparilo čo najviac vody. Dochutíme štipkou soli a korenia a necháme vychladnúť.
  4. Na potravinársku fóliu naukladáme plátky prosciutta, na ktoré položíme panenku a zatočíme ako valček a dáme do chladničky na 15 minút. Toto zopakujeme aj z ostatnými 3 kúskami panenky. Lístkové cesto rozprestrieme a položíme naň vychladnutú špenátovú palacinku, ktorú potom natrieme šampiňónovú plnku. Na plnku položíme kus panenky zabalenej v prosciutte. Všetko to zabalíme a v potravinovej fólii opäť zatočíme do valca a necháme odležať 15 minút v chladničke.
  5. Potom už len cesto natrieme vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov zhruba 30 minút. Dobrú chuť.