Panenka v bylinkovej kôrke na hlivovej omáčke
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 210 °C |
Postup- Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici. Mäso odložíme, aby sme pripravili bylinkovú krustu. Toastový chlieb zbavíme kôrky a dáme do mixéra s petržlenovou vňaťou, tymianom, cesnakom a korením. Postupne prilievame olej a všetko spolu rozmixujeme. Touto masou obalíme panenku a dáme ju piecť do predhriatej rúry na 10 – 13 minút pri 210°C.
- Cibuľu nakrájame na malé kocky, orestujeme na masle, pridáme hlivu a restujeme, kým nepustí šťavu. Osolíme, okoreníme a zalejeme smotanou. Odparíme na polovicu a dochutíme soľou a korením.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Zalejeme ich smotanou, pridáme popučený cesnak a nasekaný rozmarín. Osolíme, okoreníme a premiešame. Postupne vrstvíme na seba a zalejeme smotanou. Pečieme v rúre na 180 0C 50 – 60 minút, pred koncom zemiaky posypeme nastrúhaným syrom.
|