Bravčová panenka
Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme na panvici alebo grile a pečieme v rúre zhruba 8 minút.
- Uvarené zemiaky osmažíme
na panvici, dochutíme soľou, posypeme strúhaným
syrom a zapečieme v rúre alebo pod grilom.
- Slaninový džem pripravíme tak,
že osmažíme najemno nakrájanú
údenú slaninu s červenou cibuľou.
Podlejeme červeným vínom, pridáme cukor, ocot a dochutíme soľou.
Varíme, kým sa nevyparí všetka
tekutina.
- Pripravíme nálev na nakladanú zeleninu. Zmiešame vodu, ocot, soľ, cukor, kurkumu, nové
korenie a privedieme do varu. Na kocky nakrájanú zeleninu
zalejeme týmto nálevom a necháme vychladiť.
- Panenku pokrájame na hrubšie kusy. Zapečené zemiaky na
tanieri vyformujeme pomocou malej kruhovej formy. Na doplnenie môžeme použiť zeleninové pyré a slaninový chips - plátok slaniny upečený v rúre pri 175 °C dozlatista.
|