Panenka s jablkovým čatní

chelsea - fotkachelsea, 22. mája 2013
Panenka s jablkovým čatní
Foto: chelsea
3-4
porcie

Suroviny

2 ks
2 PL
0,02 l
1 ČL
1 malá




Postup

  1. 1

    Celú panenku nakrájame na 1,5 hrubé medailónky, posolíme a dáme ich marinovať do marinády z oleja,gril. korenia, čierneho korenia, trošku kečupu asi 1PL , cesnaku asi 2 strúčiky, možeme dať aj jalovec ale neni treba, dajte koreniny čo máte doma hociaké :D a necháme v chladničke najlepšie 24 hodín.

  2. 2

    Mäso oprážame pomaly na miernom ohni z každej strany asi 4 minúty. Zabalíme do alobalu a dáme na teplé miesto, aj do rúry ale na malom stupni. Na panvici necháme výpek z mäsa a opražíme na ňom na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme ošúpané a na maličké kocky nakrájané jablká, podlejeme vodou iba trošku aby to neprihorelo a dusíme asi 5 minút aby zmäkli. Potom pokvapkáme vínnym octom a pridáme kr. cukor a nakoniec karí korenie asi 1 čl alebo 1,5 čl. Ešte chvíľku dusíme.

  3. 3

    Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob, ja som zvolila opekané : na malé kocky nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, zlejeme, dáme na ne plátky masla a necháme odpariť. Ked sú vychladnuté opekáme na panvici s olejom ( zemiaky musia byť úplne suché, z hrnca ich vyberajte radšej rukou alebo naberačkou nevysýpajte ich rovno z hrnca kde sa varili), opekáme do zlata a chrumkava :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia