Paleo krevety s okrou a sladkými zemiakmi

dorenika - fotkadorenika, 9. januára 2014
Paleo krevety s okrou a sladkými zemiakmi
Foto: dorenika

Recept mám od spolubývajúcej a je veľmi chutný a jednoduchý.

1
porcia
3 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
200 g
1 ks
1 strúčik
1/2 ČL
2 ks




Postup

  1. 1

    Na ohriatom olivovom oleji opražíme horčičné semianka.Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak len veľmi krátko osmahneme a pridáme na koliečka nakrájanú okru. Opekáme dokiaľ okra zľahka nestmavne na okrajoch,pridáme soľ,korenie a chilli.

  2. 2

    Zmes odsunieme na kraje panvice a do stredu nasypeme krevety trochu opečieme a zamiešame do zmesi.Necháme spolu variť ešte 2-3min a môžeme podávať.

  3. 3

    Ešte pred tým ako začneme opekať cibuľu si na koliečka nakrájame 2 sladké zemiaky,poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom.Dáme piecť na 20 min a na 200 stupňov.Po dopečení zľahka osolíme.

Diskusia k receptu

malroxa
dobré kombinácie. aspoň mám dôvod kúpiť okru. horčičné semienka mám doma.
marymelb7
@Dorenika , odkiaľ je to recept, z Afriky?
Ja som okru nikdy nepoužila, ani neviem ako chutí, ale určite tvoj recept zajtra urobím. Sladké zemiaky milujem, ale ku krevetam sa (mne) viacej hodí ryža.
liama
A ten zemiak je paelo? Z akej doby?
dorenika
@marymelb7 no spolubyvajuca je z vychodnej indie :) no ja jednak ryzu neviem moc dobre varit a snazim sa chudnut a sladky zemiak vlastne nieje zemiak ale druh zeleniny len to ako zemiak vyzera a preto sa to asi tak vola..myslim ze tam je odpoved aj pre teba @liama
marymelb7
Ďakujem @Dorenika , mna zaujíma medzinárodná kuchyňa. Keď máš kamošku z Inie tak nech ťa naučí robiť ryžu, najlepšia na chudnutie je ich "basmati" a zo zemiakov sú sladké zemiaky, lebo obe obsahujú - low GI.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia