Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáčiky s kyslou smotanou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 7. novembra 2023
Oškvarkové pagáčiky s kyslou smotanou (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduchá pochúťka poteší každého nielen mňa.

50 ks
porcií
30-40 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 g studený
1 bal.
2 ČL
200 ml (16 %)
1 ks
200 g mleté
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravené suroviny na cesto.

    Oškvarkové pagáčiky s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme, nastrúhame k nej studený tuk, pridáme prášok do pečiva, soľ, mleté oškvarky, kyslú smotanu a vypracujeme cesto.

    Oškvarkové pagáčiky s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Oškvarkové pagáčiky s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou formičky alebo pohára vykrojíme pagáčiky.

    Oškvarkové pagáčiky s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené pagáčiky, navrchu pagáčikov urobíme vzor a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme do zlatista 20-25 minút.

    Oškvarkové pagáčiky s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení... Dobrú chuť.

    Oškvarkové pagáčiky s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marienka44
Neverím pagáčikom s kypriacim práškom, radšej mám s kvasnicami. Dá sa tento recept tak upraviť? Palmarín by som zamenila za maslo. Cesto je asi veľmi mastné, keď sa pridáva na 500 g múky až 250 g Palmarínu. Neb. svokra ma učila, že do pagáčov ide vždy hladká múka, bola dobrá kuchárka.
Páči sa mi tvoja formička. Kde dostať takú kúpiť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia