Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáčiky s kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá pochúťka poteší každého nielen mňa.

50 ks
porcií
30-40 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravené suroviny na cesto.
  2. Múku preosejeme, nastrúhame k nej studený tuk, pridáme prášok do pečiva, soľ, mleté oškvarky, kyslú smotanu a vypracujeme cesto.
  3. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  4. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou formičky alebo pohára vykrojíme pagáčiky.
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené pagáčiky, navrchu pagáčikov urobíme vzor a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme do zlatista 20-25 minút.
  6. Po upečení... Dobrú chuť.