Orientálna zeleninová polievka s cícerom a čerstvým koriandrom
Autor receptu: frezia
Velmi zdrava aromaticka polievka bohata na vlakniny a vitaminy E a C
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si vsetky suroviny.
- Ocistenu mrkvu pokrajame na rezance,fenikel ocistime,prekrojime,vyberieme hlub a pokrajame nadrobno.Zelene z neho si odlozime na dekoraciu. Taktiez cibulu,cesnak,feferonku a zazvor.
- V hrnci rozpalime olej pridame cibulu,cesnak,feferonku a zazvor. Kratko oprazime.
Pridame badian,kumin,a nove korenie. Za staleho miesania prazime,kym to nezacne krasne rozvoniavat.
- Pridame mrkvu a fenikel a zase to spolu asi 3 minuty prazime a stale miesame.
Osolime,okorenime a pridame vyvar a cicer.
Vytlacime stavu z 2 pomarancov a pridame ju do polievky. Nechame to spolu asi 10 minut pomaly varit.
Otrhame si koriander zo stopiek. Polievku dame do misiek,pridame cerstvy koriander,zamiesame,ozdobime zelenym feniklom a pridame za lyzicku pochutkovej smotany.