Orechový zákusok

Orechovo-mandľové kocky

Autor receptu: katarinalucanova

Výborné orechové kocky s mandľovým krémom a piškótami.

30
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto upečieme 2krát rovnaké: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku, mleté orechy a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom a upečieme. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát.
  2. Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom mandľový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a Amaretto (mandľový likér). Vyšľaháme hladký krém.
  3. Uvaríme silnú kávu, keď vychladne prilejeme ku káve Amaretto.
  4. Skladanie rezu: Prvý upečený plát potrieme džemom na džem natrieme jednu tretinu krému. Na krém ukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve s Amaretom. Na piškóty natrieme druhú tretinu krému. Druhý plát potrieme džemom a s papierom na pečenie preklopíme na krém. Papier stiahneme a povrch potrieme jemnou vrstvou krému.
  5. Takto naplnený rez dáme stuhnúť do chladu. Stuhnutý pokrájame na kocky a ozdobíme zvyšným krémom.