Orechová torta

petuska25 - bez fotkypetuska25, 18. januára 2016
Orechová torta
Foto: petuska25

Recept na moju úplne prvú tortu, ktorú som upiekla.

20
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 165 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
3 PL
4 PL
Plnka:
500 ml
2 ks
250 g
2 PL (alebo koňak)
50 g
Ozdoba :




Postup

  1. 1

    Vymiešame cesto, ktoré pečieme 45 minút na 165 °C. Ja som použila silikónovú formu, tým sa doba pečenia skrátila o polovicu času. Po upečení cesto prekrojíme na 3 časti.

  2. 2

    Uvaríme si puding, ktorý necháme vychladnúť. Premiešame s ostatnými surovinami a vznikne nám hustá plnka.

  3. 3

    Nakoniec klasickým spôsobom poskladáme tortu. Ja som cesto potierala marhuľovým džemom a keďže som mala 4 pláty cesta, potierala som ich striedavo orechovou a čokoládovou plnkou. Celú

    Orechová torta  - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
Torta vyzerá výborne, hneď by som ochutnala! Robievam podobne, je to klasika, ktorá nesklame.
petuska25
Presne tak. U nás doma táto torta patrí medzi najobľúbenejšie ;-)
kakao
@zolik , prečo by nemohla publikovať 10 receptov za 2 dni, ak jej to schválila redakcia? A nikde nepíše, že ich čerstvo robila
kukulienka71
torta sa vydarila pekne. Ale popis postupu je neúplný a protirečivý( tortu som prekrojila na 3 časti a potom spomínaš, že si mala 4 diely cesta, tak koľko?) džem a čoko plnka chýbajú v surovinách.V silikóne sa cesto upečie za polovičný čas?.. @zolik , nechápem aj keď som pozerala tú stránku, myslíš, že je fiktívna?
zolik
@kukulienka71 nie, ta stranka fiktivna nie je. ALE - ked si ju pozries blizsie, tak tato torta tam bola vlozena 19.10.2015 a iba 4 ludia lajkli "ze sa mi paci". Takisto "Nepeceny cokoladovy cheesecake" 19.10.2015 a len 6 ludi. Skoricove palacinky - 2 ludia, Kolac s tvarohom a lekvarom 5 ludi, Ovocny kolacik s posypkou az 4 ludia atd. atd. Na Facebook trochu malo, nemyslis? Takze si myslim, ze tu ide o nieco uplne ine ako o obohacovanie nasej Varechacskej stranky. A ked to pojde tymto tempom dalej, tak do par dni tu mame prekopirovanych XXYY receptov z tejto stranky na FB "Varime s Petkou".
P.S.: aj na vedomie @redakcia z dovodu, ze JA osobne taketo aktivity ako rozsirenie alebo obohatenie tejto webovej stranky nepovazujem.