Opilcovo ovoce

Autor receptu: thedrunkchef

Jedná sa vlastne o obyčajných utopencov, ale takto ich raz nazval kamarát a odvtedy sa to pomenovanie zažilo aj u mňa. Je to recept tak "trochu" pikantný, skor pre silné povahy, preto k nim vrelo doporučujem väčšie množstvo pečiva...:-))

30 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si nálev: pivo (najlepšia je dvanáctka) a ocot v pomere 1:1 prevaríme spolu s čiernym korením, novým korením a bobkovým listom. Necáme vychladnúť.
  2. Špekáčky olúpeme a nakrojíme tak, aby sa nám úplne nerozdelili. Potom ich potrieme plnotučnou horčicou zmiešanou s nahrubo pomletým čiernym korením (s korením nešetriť).
  3. Špekáčky naplníme cibuľou a feferónkou.
  4. Takto pripravené ich vložíme do nádoby, ktorej dno si vyložíme cibuľou.
  5. Prihodíme pár celých feferóniek a pár strúčikov cesnaku. Pokiaľ máme väčšiu nádobu tak každú vrstvu utopencov prekladáme vrstvou cibule.
  6. Zalejeme nálevom.
  7. Necháme 7 dní odležať na tmavom studenom (nie zas príliš) mieste.