Opilcovo ovoce
Autor receptu: thedrunkchef
Jedná sa vlastne o obyčajných utopencov, ale takto ich raz nazval kamarát a odvtedy sa to pomenovanie zažilo aj u mňa. Je to recept tak "trochu" pikantný, skor pre silné povahy, preto k nim vrelo doporučujem väčšie množstvo pečiva...:-))
Postup
- Pripravíme si nálev: pivo (najlepšia je dvanáctka) a ocot v pomere 1:1 prevaríme spolu s čiernym korením, novým korením a bobkovým listom. Necáme vychladnúť.
- Špekáčky olúpeme a nakrojíme tak, aby sa nám úplne nerozdelili. Potom ich potrieme plnotučnou horčicou zmiešanou s nahrubo pomletým čiernym korením (s korením nešetriť).
- Špekáčky naplníme cibuľou a feferónkou.
- Takto pripravené ich vložíme do nádoby, ktorej dno si vyložíme cibuľou.
- Prihodíme pár celých feferóniek a pár strúčikov cesnaku. Pokiaľ máme väčšiu nádobu tak každú vrstvu utopencov prekladáme vrstvou cibule.
- Zalejeme nálevom.
- Necháme 7 dní odležať na tmavom studenom (nie zas príliš) mieste.