Omeleta s džemom fotorecept

turistka - fotkaturistka, 1. mája 2013
Omeleta s džemom (fotorecept)
Foto: turistka

Niet nad recepty, ktoré si ukladala moja matka do ručne viazanej kuchárskej knihy, ktorú urobil môj dedo. Aj táto ručne písaná kniha mi Zobraziť celý popisNiet nad recepty, ktoré si ukladala moja matka do ručne viazanej kuchárskej knihy, ktorú urobil môj dedo. Aj táto ručne písaná kniha mi pomohla, keď som sa učila variť. Našla som v nej i recept na omelety, ktoré sa potrú akýmkoľvek džemom. Rada Vám recept poskytujem. Je kalorický a určite Vám ho neodmietnu ani malé deti, babičky, deduškovia, manželia, väčšie deti či nečakaná návšteva.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 PL
4 PL
6 PL
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Z 2 bielkov so štipkou soli ušľaháme sneh.

    Omeleta s džemom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľaháme 2 žĺtka s jemným kryštalovým cukrom. Vyšľahaný je dobre vtedy, keď sa nám urobí cestička, ktorá sa hneď neuzatvára.

    Omeleta s džemom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme 4 PL múky, 1/2 balíčka PDP, 6 PL mlieka, dobre vareškou zmiesime. Pridáme sneh z 2 bielkov a jemne ho tiež vmiesime.

    Omeleta s džemom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z toho množstva nám vyjdú 2 ks pekne , tak akurát vysokých omeletiek, ktoré pečieme na oleji, nie prudko.

    Omeleta s džemom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po opečení z obidvoch strán, preložíme na tanier s papierovou servítkou, ktorá odsaje prebytočný olej a natrieme džemom, ten si môžete dať ľubovoľný, v tomto prípade je ríbezľový.

    Omeleta s džemom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obidve omeletky som preložila na polovicu a posypala vanilkovým cukrom.

    Omeleta s džemom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omeletky sa jedia malou dezertnou vidličkou, je to jemné a lahodné jedlo. Ak si dáte navrch kopček šľahačky, bude to už mať moc kalórií, tak nedoporučujem, Dobrý je k tomu akýkoľvek čaj a dámy si môžu dopriať i dobrý likér.

Diskusia k receptu

jana60
Vyzeraju velmi dobre dik za napad vyskusame k popoludnajsiemu caju
angast
výborne k tomu pasuje sladká čili omáčka
turistka
@jana60 , ak budeš robiť, prajem dobrú chuť. @angast , môže byť, samotné omeletky nie sú moc sladké, dosládza ich džem a so sladkou čili omáčkou sa dajú tiež vyskúšať.
mariamka
krasne su :) robievam aj s jablckom, pokrajam na kusky a dam opiect do polomekka na maslo, trosku pocukrim nech skaramelizuje a potom zalejem omeletovym cestickom, vyborne, stavnate
turistka
@mariamka , tiež zaujímavé, vieš čo niekedy urobím, cestíčko nechám tak, ako je a karamelizované jabĺčka dám namiesto džemu. Už mi tečú slinky :-)
radost
ja omeletu robím jednoduchšiu-táto je vo vyššom "leveli"...určite skúsim raz takto fajnovo...ušľahať sneh..je to dobrotka naslano i nasladko...:-)
turistka
@radost , to je omeletka raz-dva. Pri jednom mazaní najskôr ušľahám sneh a potom žĺtka, všupnem postupne ostatné a hotovo. O chvíľu je prázdny tanier. Namiesto mlieka stačí dať iba vodu, nestane sa nič hrozné.
vienetta
Vyzerajú pekne, ale ja musím schudnúť, tak
ich skúsim urobiť na slano, na vrch ešte než sa upečú dám tuniaka z konzervy, na kolieska nakrájané rajčiny a trochu byliniek a už len papkať
turistka
@vienetta , vyskúšaj, môže to byť fajné, tuniak je jemné a lahodné mäsko, ako aj omeletka, hodia sa k sebe.
renciasko
Omeleta? Na sladko? Pred nedávnom som si pozeral voľby jedál v škol. jedálni (študujem na UMB v Bystrici) a udrelo mi do oka: omeleta s marhuľou. V živote som sa nestretol s niečim podobným. Ihneď som si predstavil klasickú omeletu z vajec a na tom marhuľa, čo mi prišla trochu zvláštna kombinácia.. Avšak po chvílke snorenia na internete, som narazil na niekoľko receptov a medzi nimi aj tento. Fotky vyzerali lákavo a mal som istú predstavu ako by to mohlo vyzerať. Avšak moje oči si predstavovali krásne opečené a jemne chrumkavé opečené cestíčko, kdežto sneh je jemný, hladký.. Každopádne po zmiešaní rôznych ingrediencií: džem, šľahačka, škoricový cukor, to bolo fajné.. Akurát som sa z toho nenajedol, rýchlo to zmizlo a akurát ostal riad na umývanie. :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia