Omáčka na cestoviny

lundzis - bez fotkylundzis, 18. mája 2012

Variť z ničoho niečo je niekedy ozaj umenie. A keďže jesť sa musí, vtedy prichádza na rad fantázia. Otvorím chladničku a vyberiem všetko čo Zobraziť celý popisVariť z ničoho niečo je niekedy ozaj umenie. A keďže jesť sa musí, vtedy prichádza na rad fantázia. Otvorím chladničku a vyberiem všetko čo sa mi tam povaluje už dlhší čas a z toho niečo vyčarujem. Tak vznikol aj tento môj recept. No a nesporná výhoda tohto receptu je aj to, že je ozaj rýchly.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na oleji si speníme cibuľlu, pridáme konzervu luncheonmeat a počkáme kým sa nám pekne roztopí.

  2. 2

    Keď je mäsko roztopené, pridáme rajčinový pretlak, osolíme, okoreníme a pridáme lyžičku cukru. Pridáme prelisovaný cesnak (podľa chuti). Necháme prevrieť ochutnáme ak treba dochutíme.

  3. 3

    Spôsob servírovania je už na každom. Ja som zvolila cestoviny vrtuľky a omáčku som premiešala s nimi. Kto si nevie predstaviť cestoviny s omáčkou bez syra, môže si ešte postrúhať nejaký buď do omáčky, alebo priamo taniera. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

jeka
robievam podobne,ale niekedy len jednoducho 3 PL masla + PL hl.múka trocha opražiť,zaliať to 3 HR mlieka ,ochutť soľou,korením ,niekedy pridám aj postrúhaný syr a je z toho syrová omáčka(sme iba dvaja tak preto také dávky).
lundzis
hmmm, zaujímavá kombinácia, určite vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia