Okroška

vanilka111 - fotkavanilka111, 13. októbra 2012

Tento recept je prinesený z Ukrajiny a troška upravený podľa našej chuti. Kým som neochutnala,neverila som na studené polievky :-) Je to síce letný Zobraziť celý popisTento recept je prinesený z Ukrajiny a troška upravený podľa našej chuti. Kým som neochutnala,neverila som na studené polievky :-) Je to síce letný recept,ale my si ho pripravujeme aj v zime.

5
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
0,5 ks
5-6 ks
4 ks
200 g
1 l
1,5 dl
1 KL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Zemiaky a vajíčka si uvaríme a vychladíme. Všetky ingrediencie nakrájame na malé kocky(asi 1cm-podľa chuti).Trochu osolíme.

    Okroška - obrázok 1
  2. 2

    Majonézu-môže byť aj obyčajná,alebo aj tatárska omáčka najskôr rozšľaháme v troche mlieka,aby sa neurobili hrudky a potom s ostatným mliekom.

    Okroška - obrázok 2
  3. 3

    Týmto zalejeme nakrájanú zmes, dobre premiešame,pridáme posekanú kôprovú vňať a podľa chuti ešte dosolíme. Necháme dobre vychladiť. Aby sme nemuseli dlho čakať,je dobré mlieko deň dopredu dať do chladničky. Možno sa to niekomu nezdá (ako spočiatku mne), ale stačí ochutnať a jeden tanier nikdy nestačí.

    Okroška - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
čítala som už o tomto recepte, ale som si ho nedokázala predstaviť, ako bude vyzereť...vyzerá skvele.-)
fialka49
Skladba surovín mi vyhovuje, ako píšeš, Vanilka111, nemusí chutiť iba v lete. Teším sa na už teraz na tvoju okrošku.
levandula
okrošku robievam už roky a aj recept mam priamo od zdroja, ale pokial viem , nikdy sa nedava sladke mlieko tobož majoneza, ale vždy iba kefir , pripadne riedeny prevarenou studenou vodou, do uvahy pripada aj kysla smotana alebo jogurt. Okroška musi byt taka kyselkava. Neviem si predstavit ako to chuti s obyčajnym mliekom, ale proti gustu žiaden dišputat
vanilka111
levandula,neviem z akého zdroja máš okrošku Ty,ale presne táto moja sa predáva v Odese. V Petrohrade a Moskve sa zase predáva taká,že spomínaná zelenina sa zalieva iba čistým kvasom- takým čo vyzerá ako kofola. Je to riadne hnusné,ale máš pravdu-proti gustu....
36214_1360937879 - profilový obrázok
rus
rus
Окрошку лучше заливать кефиром или квасом. Не путать с Kofola, похожую по вкусу на Coca-Cola. Квас это чудесный русский хлебный напиток.
Окрошка - чудесный продукт в жаркое лето!
vanilka111
Окрошку мы попробовали закваски Теремок в Москве, но нам не нравится..:-(
levandula
sposibo rus. eto podtverzdajet moji slova, okrosku nuzno zalivat kefirom ili kvasom. obozaju ruskuju, ukrajinskuju, kavkazskuju kuchnu, jesli u tebja jest interesnyje recepty, podelis s nami, spasibo.
farbuska
Dnes som okrošku jedla v ruskej reštaurácii v Bratislave. Bola som zvedavá na výsledok tej kombinácie surovín a - skvelé. Najmä v horúcom dni ako bol dnešný. Som rada, že som našla tento recept a komentáre k nemu. V jedálnom lístku písali, že tam ide smotana a kvas. Bolo to trochu kyselkavé. Skúsim teda s kefírom, prípadne zmiešam smotanu na varenie s kefírom (keďže kvas nemám).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia