Ocinov biftek

hrky - fotkahrky, 19. júna 2014
Ocinov biftek
Foto: hrky

Verím, že biftekov sa tu nájde určite veľa, no ja som nikdy nehľadala, pretože robím veľmi často iba "ocinov biftek" a dodnes verím, že Zobraziť celý popisVerím, že biftekov sa tu nájde určite veľa, no ja som nikdy nehľadala, pretože robím veľmi často iba "ocinov biftek" a dodnes verím, že keď ho urobí chlap, tak chutí lepšie. Preto ocinov, lebo moje spomienky sa vďaka nemu presúvajú do môjho najmenšieho detstva, kedy v tej dobre toto bolo niečo extra a nie v každej rodine si mohli túto chuťovku dovoliť a vždy pri ňom bol môj ocino a dodal mu akúsi vážnosť a pátos..

15 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 ks (žĺtky)
1 ks
5 strúčikov väčšie
2 lyžice
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Mäso odblaníme a pomelieme. Na kocky nakrájame cibuľu, pretlačíme cesnak a všetky suroviny a koreniny spolu dobre premiešame a samozrejme ochutnáme, či je všetko podľa našej chuti.

    Ocinov biftek - obrázok 1
  2. 2

    Podávame na opečených hriankach a kto má rád, tak k tomu čaj :)

Diskusia k receptu

kimlo
Milujem tatarak, máš 5*, ale z kila svieckovice to je tak na rotu vojakov... :-)
hrky
ani nie kimlo, nahrubo ako mame radi na topinke, raz dva je po nom :) a je najlepsi na druhy den:)
safran
chcem sa iba spýtať, či si zabudla na rascu a sladkú papriku, alebo ocino naozaj nedával
hrky
nie nezabudla :). ziadna rasca ani paprika, masko je cervene a chutovo dobre bez týchto dvoch veciciek, nedaval nikdy ocino..
daguska
Super.Tatarák máme radi.Hlavne môj muz.Dávam aj papriku,ale aj ten tvoj je isto výborný.
letisia
Tatarák u nás môže byť aj každý týždeň. Dávam aj mletú červenú papriku, mletú rascu a viac žĺtkov na 1 kg mäsa. Tebe to tam však nechýba, lebo pre teba je dôležitá chuť, ktorá ti pripomína otecka. Je to prirodzené.
lorak40
Jedna poznámka,dnes si tuto pochúťku môže dovoliť menej ľudí ako v dobe minulej,iba ak rýchlozbohatlíci ,podvodníc a im podobní.Ja som si dával k tataráku kvalitné červené víno.Inač paráda.
aroooo
Mňamka, ešte za študentských čias sme si zvykli dať 1 tatarák a minimálne 10 topiniek a najedli sme sa a zabavili celý večer .... no teraz som obyčajnú hovädzinu nejedla aspoň 4 roky, nie to ešte sviečkovicu, hoci aj falošnú...recept fajn....
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ lorak40 ,mohli ste si odpustiť poznámku,nepatrím ani k zbohatlikom,ani podvodníkom a biftek si dám..
@ hrky dobrý recept po ockovi
hrky
lba - presne, ani ja nie som podvodník a zbohatlík...!!!
lorak40 - asi nemáš pravdu, v minulosti bola nie v každej rodine možnosť kúpi takého mäsa.. za jedno bolo dostať kvalitné veľmi ťažko a za druhé, teraz je to skôr o tom, že sa kupuje nechutné množstvo zbytočností, za ktoré ľudia niekedy vyhodia toľko peňazí, že si to ani neuvedomia- ale keby mali dať na niečo dobré a kvalitné, tak zrazu začnú rátať, že si to nemôžu dovoliť.. - blbosť:)
hrky
letisia - ano môže byť, ja som to odhadom, ak je potreba, samozrejme treba ešte vajko nejaké prihodiť :) je rozdiel aj vo veľkosti niekedy :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia