Obyčajná domáca kapustnica

Autor receptu: shukvacik

V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí kapustnica trochu inak. Ja som dnes uvaril obyčajnú "nevianočnú" kapustnicu alebo len kapustovú polievku. Výhoda tohto receptu je že všetko som nahádzal do jedného hrnca a varilo sa samo. Postup je trošku inakší ako pri klasickom varení domácej kapustnici. No výsledok bol dobrí a chutní :-)

10
porcií
5 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca vložíme prekrojenú kyslú kapustu, údené kosti, bravčové kare, cesnak, klobásu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé , čierne korenie nové a dáme variť.
  2. Uvarené kare a klobásu si vyberieme, nakrájame ... mäso oberieme od kosti a pridáme späť do hrnca.
  3. Na koniec si na panvici opražíme cibuľu do sklovita (pre farbu - môžme pridať aj ml. červenú papriku) a pridáme do hrnca.
  4. Kapustnicu dochutíme soľou, mletým čiernim korením, ja som pridal troška cukru a nakoniec pridáme majorán.