Obyčajná domáca kapustnica
Autor receptu: shukvacik
V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V
každom kraji, údolí i dedine sa
varí kapustnica trochu inak. Ja som dnes uvaril obyčajnú
"nevianočnú" kapustnicu alebo
len kapustovú polievku. Výhoda tohto receptu je že všetko som
nahádzal do jedného
hrnca a varilo sa samo. Postup je trošku inakší ako pri klasickom
varení domácej
kapustnici. No výsledok bol dobrí a chutní :-)
10 porcií |
5 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca vložíme prekrojenú kyslú kapustu, údené kosti, bravčové kare, cesnak, klobásu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé , čierne korenie nové a dáme variť.
- Uvarené kare a klobásu si vyberieme, nakrájame ... mäso oberieme od kosti a pridáme späť do hrnca.
- Na koniec si na panvici opražíme cibuľu do sklovita (pre farbu - môžme pridať aj ml. červenú papriku) a pridáme do hrnca.
- Kapustnicu dochutíme soľou, mletým čiernim korením, ja som pridal troška cukru a nakoniec pridáme majorán.