Nugetky v kukuričných vločkách

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 12. apríla 2015
Nugetky v kukuričných vločkách
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 ks
2 PL
100 g
 na vyprážanie
300 g
4 PL
4 ČL




Postup

  1. 1

    Morčacie mäso nakrájame na nugetky – hrubé kúsky. Osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajíčkach a v strúhanke, do ktorej sme nadrobno namrvili rukou kukuričné lupienky.

  2. 2

    Vyprážame dozlatista. Podávame s varenou dlhozrnnou ryžou a hranolčekmi mrkvy a cukety. Dip pripravíme tak, že brusnicový džem vymiešame s vytlačenou citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu

evanaaa
S rukou namrvili....neviem, či by som len tak v hrsti rozdrvila tie lupienky nadrobno, to už skôr prešla valčekom. Ako vidím, pán kuchár sa tentoraz zameral na morčacia mäso. Možno by sa k tomu hodila zemiaková kaša, či pyré a miesto dipu šalát.
kimlo
To musí byť s tou ryžou teda naozaj suché...ked to človek zje a postaví sa zo stoličky tak sa mu tá ryža vysype zo zadku...
klukodvody
Jsem rád ,že máme stejný názor .@evanaaa nechtěl jsem to moc komentovat ,ale ty kukuřičný lupínky se rozdrtí nahrubo válečkem ,ale nemíchají se se strouhankou ale používají se právě místo té strouhanky je to klasika KFC .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia