Novoročný bravčový guláš na červenom víne
Autor receptu: izabella929
Tento recept som dostala od môjho brata, aby som ho vyskúšala..musím potvrdiť, že je to
niečo výnimočné..
2 porcie |
150 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som poriadne umyla, osušila a pokrájala na kocky..na jednej lyžici bravčovej masti som upražila do hneda pokrájanú cubuľu.
- cibuľa má byť upražená do hneda, pozor,,aby nezhorela..
- Do tejto upraženej cibule som pridala 1 lyžicu medu a všetko som pomiešala..po chvíli dusenia a stáleho miešania som pridala 3 lyžice ríbezlový lekvár..
- Všetko treba za stáleho miešania pozorovať, aby to to neprihorelo...keď sa chute spojili, pridala som mäsko...
- Za stáleho pomalého miešania dusím spolu všetko aso 10 min...počas toho miešania sa musí všetko spolu zahustiť, až skoro stratí šťavu. vtedy pridám sol,rascu a mleté čierne korenie...a chvíľku to pomiešam a prilejem 1 dc vína...na tomto sa ti pomaly dusí...
- Pridala som víno a stále pomaly dusím a podlievam..dávam pozor, aby mäsko bolo stále v šťave, teda vo víne..do toho dulášu som nič iné nepridala a všetky suroviny postupne zahustili guláš..pred koncom som pokrájala do gulášu rozmarín...podávam ho s knedlíkmi, ktoré mi zvýšili od Vianoc ..ktoré som podávala k pečenej kačke s dusenou kapustou..dlžkadusenia a podlievania závisí od mäska..mne sa dusilo viac ako 2 hodiny...musím potvrdiť, že je to výborný guláš...podávam k nemu domáce červené vínko.. dobrú chuť..