Novoročný bravčový guláš na červenom víne

Autor receptu: izabella929

Tento recept som dostala od môjho brata, aby som ho vyskúšala..musím potvrdiť, že je to niečo výnimočné..

2
porcie
150 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso som poriadne umyla, osušila a pokrájala na kocky..na jednej lyžici bravčovej masti som upražila do hneda pokrájanú cubuľu.
  2. cibuľa má byť upražená do hneda, pozor,,aby nezhorela..
  3. Do tejto upraženej cibule som pridala 1 lyžicu medu a všetko som pomiešala..po chvíli dusenia a stáleho miešania som pridala 3 lyžice ríbezlový lekvár..
  4. Všetko treba za stáleho miešania pozorovať, aby to to neprihorelo...keď sa chute spojili, pridala som mäsko...
  5. Za stáleho pomalého miešania dusím spolu všetko aso 10 min...počas toho miešania sa musí všetko spolu zahustiť, až skoro stratí šťavu. vtedy pridám sol,rascu a mleté čierne korenie...a chvíľku to pomiešam a prilejem 1 dc vína...na tomto sa ti pomaly dusí...
  6. Pridala som víno a stále pomaly dusím a podlievam..dávam pozor, aby mäsko bolo stále v šťave, teda vo víne..do toho dulášu som nič iné nepridala a všetky suroviny postupne zahustili guláš..pred koncom som pokrájala do gulášu rozmarín...podávam ho s knedlíkmi, ktoré mi zvýšili od Vianoc ..ktoré som podávala k pečenej kačke s dusenou kapustou..dlžkadusenia a podlievania závisí od mäska..mne sa dusilo viac ako 2 hodiny...musím potvrdiť, že je to výborný guláš...podávam k nemu domáce červené vínko.. dobrú chuť..