Novoročné rezne

lallya - bez fotkylallya, 1. januára 2014
Novoročné rezne
Foto: lallya

Mnohí z nás si dávajú predsavzatia do nového roku, čo tak to skúsiť so "zdravými" rezňami. V lete namiesto zemiakov použijem prílohu akýkoľvek zeleninový Zobraziť celý popisMnohí z nás si dávajú predsavzatia do nového roku, čo tak to skúsiť so "zdravými" rezňami. V lete namiesto zemiakov použijem prílohu akýkoľvek zeleninový šalát z čerstvej zeleniny.

4 - 5
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
150 g
1 ks
2 ks
2 - 3 PL
2 ks z predošlého dňa
Príloha:
8 ks




Postup

  1. 1

    Karé umyjeme a narežeme na cca 1 cm rezne. Naklepeme ich, vložíme do vopred pripravenej marinády a dáme do chladničky odležať do nasledujúceho dňa.

  2. 2

    Marinádu si pripravíme z kyslej smotany, vajca, soli, čerstvo namletého čierneho korenia, prelisované cesnaku a hladkej múky. Z uvedených surovín vymiešame hladké, nie veľmi husté cestíčko. Na druhý deň si pripravíme strúhanku z 1 deň starých rožkov, tzn. rožky rozmixujeme na strúhanku. Namarinované rezne obalíme v strúhanke, strúhanku môžeme jemne popritláčať na rezne a poukladáme ich na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.

  3. 3

    Zemiaky očistíme, nakrájame na osminky, rozložíme na plech, tiež vyložený papierom na pečenie, osolíme, posypeme mletou rascou a rozmarínom. Oba plechy naraz vložíme do vopred predhriatej teplovzdušnej rúry na 200 °C a pečieme cca 20 minút (záleží od rúry). Môžeme podávať s kyslými uhorkami, čalamádou, cviklou, tatárskou omáčkou... každému, čo chutí. :)

Diskusia k receptu

fialka49
Podobným spôsobom som robila rezne dnes prvýkrát a sú vynikajúce.
megdesign
Kare je na rezne suche, radsej krkovicu. Ale marinada vyzera fayne :)
slawi
Zaujimavy recept :) , ja pouzivam na rezne tiez len kare.Tak nam to chuti.
Vyskusam :)
hubata
Ak som to nesprávne pochopila, opravte ma: strúhanku z rohlíkov starých len 1 deň neurobíš, ešte vo vnútri nie sú suché. Treba aspoň 3 dni nechať rožky schnúť......
venusa
Da sa to, ak ich polozime na radiator :)) Inak je zname, ze cerstva v ten den natruhana domaca struhanka robi rezne nadychane, co je fakt.
venusa
PS; som zvedava ake budu, uz sa mi marinuju,( z kare a nikdy nemam rezne suche) no nedala som muku :) dam az ked budem klast do truby
levandula
nevyzera to zle, ale zda sa mi , ze davat zamerne do marinady muku, nie je uplne spravne, ja by som ju tam urcite nedala, ale je to tvoj recept. ale co sa tyka "struhanky", ta sa bezne robi aj z polosuchych alebo den starych rohlikov a je to dobre,
amelie
súhlasím s @levandulou , múka v tekutine kvasí, radšej by som ju pridala až pred obaľovaním. inak je marináda chutná:-) a strúhanku aj ja robievam z menej tvrdého pečiva, mäso, prípadne zelenina sú potom šťavnatejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia