Niečo ako tiramisu

bonpari - fotkabonpari, 11. októbra 2012
Niečo ako tiramisu
Foto: bonpari

Existuje milión receptov na tiramisu či už pravé, falošné alebo rôzne iné smotanovo- piškótové dezerty a toto je jeden z nich.

5
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

200 g
250 g
2-3 ks
25 ks
15+5 ks
1 dcl silná
1 ČL
 horké práškové




Postup

  1. 1

    Uvaríme si silnú kávu, ktorú ochutíme mandľovou arómou. Do kávy potom namáčame piškóty aj amaretky. Pracujeme rýchlo, aby neboli rozmočené. Oboje uložíme striedavo na spodok misky.

  2. 2

    Kyslú smotanu zmiešame s nátierkou. Ja používam tesco, osvedčila sa mi najlepšie. Pridáme vanilínový cukor a poriadne vymiešame. Krém navrstvíme na piškóty. (Mám menšie misky a na jednu mi vyjdú 3 riadnejšie polievkové lyžice krému.)

  3. 3

    Takto dáme misky schladiť. Pred podávaním posypeme rozdrvenými amaretkami (1 miska = 1 amaretka) a horkým kakaom. Ja mám momentálne 80 %, takže je dosť horké i keď kvalitné. No amaretky ho v podstate dosladia.

Diskusia k receptu

bonpari
vyzera to ako piskoty, no je to sladke, mandlove a chrumkave.. je som to kupila v lidli, ked tam bol nejaky specialny tyzden.. ked si to das do googlu, uvidis aj ako to vyzera, ja uz som ich minula, tak ich nemam ako odfotit..
petra69
Na tiramisu existuje len jeden recept. S mascarpone.
lacquer
Ved napisala ze "nieco ako tiramisu", nie ze original tiramisu. Neviete citat?
lusinkab
ci uz prave,neprave,s mascarpone ci bez neho receptik vyzera super a tie amaretky tomu musia dat uzasnu chut :-)
bonpari
no hlavne si nie kazdy moze dovolit kupovat kvoli smotanovej pochutinke prave mascarpone..
evanaaa
Tie amaretky sú dobré, sú to ( tuším talianske?) mandľové sušienky a mala som ich, no už ich nejem, ale vždy ma pokúšajú keď ich vidím. Tu iste urobia dobrú chuť s kombináciami pridaných surovín.
petra69
Vazena "lacquer", asi neviete citat vy. Ja som reagovala na: "existuje milion receptov na tiramisu...".
klaudia968
tiež robím ,,tiramisu" z tescového nátierkového masla a u nás sa minie rýchlejšie ako keď spravím z mascarpone. Super nápad s miskami




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia