Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake

Nepečený vanilkový cheesecake s malinami

Annamária Wurster Nagy
, 5. mája 2023
Nepečený vanilkový cheesecake s malinami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Nepečený zákusok, ktorý si môžu trúfnuť pripraviť aj začiatočníci.

12
porcií
60 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Korpus:
130 g
60 g
Krém:
300 g
300 ml (33 %)
10 g (v prášku)
1 bal.
1 PL
3 PL
Malinové pyré (coulis):
300 g mrazené
2 PL
Na ozdobenie:
300 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme rozpustené maslo, dobre spracujeme. Zmes natlačíme na dno tortovej formy a kým pripravíme malinové pyré a krém, vložíme do chladničky.

  2. 2

    Malinové pyré (coulis): Maliny s dvoma lyžicami cukru rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.

  3. 3

    Krém: Smotanu vyšľaháme so stužovačom dotuha. V ďalšej miske vymiešame mascarpone s cukrom, vanilkovou pastou a citrónovou šťavou. Jemne zapracujeme vyšľahanú šľahačku.

  4. 4

    Krém vylejeme na vychladený sušienkový korpus, na vrch navrstvíme malinové coulis. Vložíme na noc do chladničky.

  5. 5

    Na druhý deň tortu vyberieme z formy a zdobíme ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia