New York vanilkový cheesecake s ovocím

sweetlaab - fotkasweetlaab, 29. júla 2016
New York vanilkový cheesecake s ovocím
Foto: sweetlaab

Originálny New York cheesecake je jednoduchý koláč z čistého krémového syra (tvarohu), citrónovej šťavy, kyslej smotany, vanilky a bez ozdobných ingrediencií. My sme použili Zobraziť celý popisOriginálny New York cheesecake je jednoduchý koláč z čistého krémového syra (tvarohu), citrónovej šťavy, kyslej smotany, vanilky a bez ozdobných ingrediencií. My sme použili korpus z kakaa, grécky jogurt a podávali sme ho s tmavým ovocím, ktoré zvýraznilo snehovobielu tvarohovo-smotanovú plnku.

14
porcií
30 minút
príprava
30+50+20 minút
na 180,160 °C

Suroviny

400 g Bebe
4 PL
6 PL
6 PL
750 g
250 g
4 PL
2 PL
2 PL
1/4 hrnčeka
2 ks
4 ks
Na vrchný krém:
200 g (10 % tuku)
200 g
1 PL
4 PL
Okrem toho:
2 hrnčeky




Postup

  1. 1

    Zmiešame pomleté sušienky, med, olej a maslo. Natlačíme zmes pevne, ale nie nahrubo, do vymastenej 23 cm tortovej formy s výškou asi 5 - 6 cm , na dno a po stranách, pomocou pohára s plochým dnom, dáme do chladničky.

  2. 2

    Vyšľaháme tvaroh s ručným elektrickým mixérom; pridáme múku, citrónovú šťavu, vanilku, cukor a žĺtky. Jemne vmiešame pevne vyšľahaný sneh z bielkov.

  3. 3

    Zmes vylejeme do formy s natlačenými sušienkami, dáme do predhriatej rúry 30 min pri 180 °C potom znížime a pečieme 40 - 50 min pri 160 °C, alebo kým sa nevytvoria hnedasté okraje. Potom vypneme rúru.

  4. 4

    Vypneme rúru, otvoríme trochu dvierka a necháme koláč chladnúť v rúre asi 30 min (týmto pomalým teplotným prechodom koláč veľmi nespľasne). Zatiaľ pripravíme vrchný krém.

  5. 5

    Ušľaháme kyslú smotanu, grécky jogurt, cukor, vanilku a nalejeme ju na tortu. Vrátime do rúry a pečieme ďalších 20 min pri 160 °C. Keď vychladne, vložíme ju do chladničky.

  6. 6

    S kovovou stierkou uvoľníme koláč z bočnej formy, ktorú potom vyberieme. Položíme koláč na tácku a podávame s čiernym lesným ovocím v skle.

  7. 7

    Prikryjeme s plastovým obalom a udržujeme v chlade po dobu až 3 dní. Viac si pozrite na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/07/new-york-vanilla-cheesecake-with-fruits.html

Diskusia k receptu

frezia
Zase jeden z tvojich nadhernych vytvorov! 5*, samozrejme ulozene a urcite to skusim urobit.
1x haji
haji
Krásný cheesecake o kterém se mi bude zdát! @Sweetlaab jako vždy perfektní provedení, včetně podrobného postupu. Tleskám!!
1x siisa
havino
máš ho krásny vysoký, podľa surovín skvelá chuť, ja ho tiež pečiem viac menej už s greckym jogurtom, ten mám kilový doma stále, len múku som nikdy nedávala, vajcia len, ale tie máš aj ty, ak budem robiť, čo budem, u nás už len tento druh koláčov ide, určite si na teba spomeniem skúsim tú múku pridať, či bude zmena chuti, alebo nadýchanosti, neviem teraz a tiež sa mi páči aj vrchná vrstva nepečná, opäť zmena chuti a k dobrej len, šikulka si
2x haji a siisa
denyany
Krásne vyzerá a určite aj skvelo chutí. Robievam podobne, s ovocím je to fakt dobrá kombinácia.
1x haji
sweetlaab
@Monty469 , @Haji , @Havino , @Denyany , ďakujem veľmi pekne, priznám sa, že keď som tento cheesecake videla prvý krát v Woman and Home,

 www.womanandhome.com/recipes/294001/baked-new-york-vanilla-c...


tak na prvý pohľad som si povedala, že ho musím spraviť a aby som ho úplne nekopírovala, zmenila som trochu ingrediencie v štýle fitness :-), ktorý som zase videla v časopise Eating Light , tu :

 danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/05/lahky-jahodovy-cheesecake-s-gra...


preto ak tvaroh je nítkotučný, chuť bude trochu suchšia, a ak tvaroh bude plnotučný, tak konzistencia a chuť bude jemnejšia. Vyšší je preto, lebo New York cheesecake sa líši od iných cheesecake-ov svojou výškou a jednoduchosťou
1x haji
smejkad
luxusny, krasny
k cheescake som sa este nedostala, ale tento spravim, aj podla surovin musi byt uzasny :-)
1x haji
sweetlaab
@Smejkad (30.7.2016 09:00)

Ďakujem Smejkad, určite ho vyskúskušaj, stojí to za to a naozaj nie je taký zložitý ako vyzerá :-)
tiginko
vyzerá fakt božsky, dokonalý vo svojej jednoduchosti. Ďalšie pekné dielko @sweetlaab , uložíme, uvidíme :-)
sweetlaab
@Tinca (1.8.2016 12:36)

Ďakujem Tinca, pozerala som tvoje recepty, máš veľmi chutné recepty, prajem pekný deň